Digidexo.com

Amylnitritt Toxicity

Amylnitritt Toxicity


Amylnitritt er en kjemisk forbindelse som anvendes som en vasodilator & ndash; et middel som utvider blodkar, i henhold til Drugs.com. Fordi blodårene blir nesten umiddelbart utvidet, er det brukt til å behandle angina pectoris & mdash; når blodkar constrict eller smal. Amylnitritt er enkel å bruke & mdash; en liten kapsel er klemt mellom fingrene før det bryter, så holdt rett under nesen. Pasienten inhalerer dampen som frigjøres og angina smerte letter hurtig, i henhold til Rxlist.com. Men mens amylnitritt kan være effektiv og lett å bruke, det finnes farer i bruk, inkludert toksiske reaksjoner.

Dosering Farene

Amylnitritt bør bare administreres for å behandle angina i fremstilte kapsler, hvilke inneholder en 0,3 ml dose av medikamentet. Alle som administrerer kapselen bør være klar over at amylnitritt ikke bør inhaleres i store mengder på grunn av en potensiell toksisitet buildup i kroppen. Hvis en dose er ikke tilstrekkelig til å lette angina, bør en annen dose bare administreres etter tre til fem minutter, i henhold til Rxlist.com. Hvis angina vedvarer, bør du oppsøke lege umiddelbart.

Andre bivirkninger

Milde reaksjoner på inhaling amylnitritt er hodepine, svimmelhet og ansikts rødhet, noe som kan forekomme hos mange pasienter, ifølge Rxlist.com. Noen pasienter kan oppleve mer alvorlige reaksjoner, inkludert synkope eller besvimelse, evakuering av tarmer, et plutselig fall i blodtrykk (hypotensjon), kvalme og oppkast, blekhet og kald svette. Rxlist.com lister toksisitetsreaksjoner som blant annet en pounding hodepine og / eller kranietrykk, en altfor rask hjerterytme, problemer med å puste, muskelsvakhet og symptomer som ligner sjokk. En annen giftig reaksjon er methemoglobinemi.

Methomoglobin Toxicity

Amylnitritt overdoser kan føre til en tilstand som kalles methemoglobinemi, ifølge Rxlist.com. Denne tilstanden oppstår når hemoglobin elementer i blodet & mdash; den delen av hvert blodlegemer som transporterer oksygen gjennom kroppen & mdash; erstattes av methomoglobin. Resultatet av denne tilstanden er at kroppen får for lite oksygen fordi methomoglobin ikke transportere oksygen. Pasienten kan oppleve & ldquo; cyanose, & rdquo; en blå-grå skjær til hud, lepper og under negler, indikerer oksygenmangel. Dyspné, eller alvorlig pustebesvær, kan også følge methemoglobinemi. Tilstanden er mer alvorlig hos pasienter som tidligere ble diagnostisert med methemoglobin reduktase mangel, en medfødt tilstand. Amylnitritt er kontraindisert for slike pasienter, ifølge Drugs.com.

Amylnitritt misbruk

Toksisitet kan også skyldes misbruk av amylnitritt. Den raske utvidelse av blodårene som raskt lindrer angina betyr også at amylnitritt er utsatt for overgrep som en påstått seksuell stimulans, eller for å oppleve en & ldquo;. Rushet & rdquo; Amylnitritt misbrukt på denne måten er kjent som en & ldquo; Popper & rdquo; fordi kapselen lager en høy lyd når brutt mellom fingrene, i henhold til Missouri Division of Alcohol and Drug Abuse. Denne type av misbruk, når det brukes sammen med alkohol, kan føre til en toksisk reaksjon som kan føre til en alvorlig fall i blodtrykket og symptomer på sjokk. Ifølge Rxlist.com kan amylnitritt kombinert med alkohol også utløse en kardiovaskulær kollaps.

Ytterligere advarsler

Amylnitritt er en brennbar væske. Det bør holdes unna høy varme og mot lys, ifølge Rxlist.com. Røyk kjent som "giftige nitrogenoksider" produseres når amylnitritt forbrenninger. Kapslene skal oppbevares i et kaldt, mørkt sted fordi & ldquo; flammepunkt, & rdquo; det punktet hvor amylnitritt tar fyr, begynner på 73 grader Fahrenheit (22,77 grader Celsius) og høyere, ifølge Cameo Chemical. En annen bekymring & mdash; amylnitritt er et giftig stoff, og det bør aldri svelges eller i kontakt med huden eller øynene. Hvis det er inntatt, ring Gift umiddelbart og få pasienten til et sykehus. Fremkall ikke brekninger hvis det er mistanke om forgiftning, som enhver oppkast som inhaleres kan være giftig for lungene.