Digidexo.com

Hva er symptomer som kan oppstå fra ikke drikker nok vann?

Hva er symptomer som kan oppstå fra ikke drikker nok vann?


Å drikke nok vann er grunnleggende for å leve sunt. Leger og spesialister anbefaler at voksne drikker minst åtte kopper vann hver dag. Dehydrering kan føre til uheldige fysiske og mentale rammer som kan være alvorlig ødeleggende og med farlig. Det er derfor svært viktig å kjenne symptomene på ikke drikker nok vann.

Grunnleggende symptomer

De første tegn på dehydrering er en tørr munn og tørre øyne. Munnen vil helt klart føle seg veldig tørr, varsler deg om at du ikke drikker nok vann. Øynene dine vil ikke gi noen tårer, og du vil finne deg selv å blinke oftere. Disse symptomene er svært mild, men de er de måtene som kroppen din forteller deg at du begynner å bli dehydrert.

Kvalme og oppkast

Hvis du er dehydrert lenge nok vil du begynne å føle seg veldig kvalm. Dette er vanligvis ledsaget av muskelkramper og generell smerte og stivhet i hele kroppen. Hvis du fortsatt ikke drikke vann, er det en stor sjanse for at du vil begynne oppkast. Dette kan være svært farlig, da kroppen vil miste enda mer vann. Det er viktig at du begynner påfyll av væsker.

Hjertebank

Den neste symptom på dehydrering er hjertebank. Hjertet ditt vil miste en og annen takt som pulsen øker for å kompensere for mangelen på vann i kroppen din. Hvis du opplever hjertebank fra dehydrering, er du i en svært farlig tilstand. På dette nivået av dehydrering, er du i en tilstand av forvirring og svakhet. Du kan bli delusional eller synes utrolig svekket.

Koma og død

Som dehydrering fortsetter å plage kroppen din, vil du sakte begynner å miste bevisstheten. Uten vann, synker du kroppen i koma. En økt puls kan ikke lenger kompensere for mangelen på vann i kroppen din. Dine organer begynner å stenge ned på det punktet av koma, og du begynner å dø. Hvis du fortsatt ikke får væske inn i kroppen din, vil du dø av dehydrering svært kort tid.