Digidexo.com

Hva er fordelene med Full Spectrum Light?

Hele spekteret belysning refererer til belysning som er ment å etterligne naturlig sollys. Vanligvis hele spekteret belysning har en fargegjengivelsesindeks (CRI) over 90 og en Kelvin temperatur rundt 5500 K. Imidlertid er hele spekteret ikke et vitenskapelig begrep, men først og fremst en markedsføring sikt. Hele spekteret belysning har utslipp i alle deler av det visuelle spekteret, samt noen i ultrafiolett range. Det ser ut som en ganske blåaktig farge og gjengir farger godt. Fordi det er ment å etterligne naturlig sollys, er hele spekteret belysning spioneringen som overlegen belysning med mange helsefordeler.

Visjon

The National Lighting Produktinformasjon Program (NLPIP) konkluderte med at hele spekteret belysning ikke vil hjelpe folk å se bedre i typiske kontorer eller klasserom på regelmessige visuelle oppgaver; Men vil folk oppfatte lyset som lysere og kan reagere ulikt på hele spekteret belysning. For oppgaver som krever fargediskriminering, som for eksempel grafisk kunst, gjør hele spekteret belysning gir bedre belysning. Malere, kunstnere, dekoratører og andre som trenger fin fargediskriminering setter pris på hele spekteret belysning for sine arbeider.

Helse

National Research Council of Canada funnet motstridende resultater på om ultrafiolett (UV) eksponering med hele spekteret belysning er sunt eller en helse bekymring. Noen funn tyder på at, spesielt i vestlige samfunn, folk får for lite UV-eksponering, mens andre har reist bekymringer om at UV-eksponering fører til kreft. Imidlertid indikerer NRCC at det er lite sannsynlig UV mengder som finnes innendørs med hele spekteret belysning er tilstrekkelig for å være kreftfremkallende. Mens lyset er viktig for å opprettholde circadian rytmer og påvirker helse og humør, har det blitt funnet at den viktigste type lys i forhold til døgnrytme er korte bølgelengder. Kortere bølgelengder blir funnet i hele spekteret belysning, men, fordi lengre bølgelengder er også inkludert, er virkningen av de kortere fortynnet.

Psychological

Belysning definitivt påvirker stemninger og følelser. Hele spekteret belysning er nyttig med værsyke (SAD), som er depresjon som oppstår i løpet av sesongene av lite lys. Det er imidlertid andre lyse hvitt lys også nyttig. Imidlertid kan folk oppleve positive psykologiske fordeler av hele spekteret belysning, som er delvis på grunn av placebo-effekten, siden folk forbinder hele spekteret belysning med naturlig dagslys og forbedret helse. Også, hvis folk foretrekker hele spekteret belysning, øker det deres produktivitet og samarbeid sammen med bedre humør.