Digidexo.com

Hva er årsakene til urin Reflux?

Ifølge GeorgiaHealthInfo.gov, er urin tilbakeløp en tilstand der urinen strømmer fra blæren tilbake i nyrene. Normalt går urin fra nyrene ned i blæren. Denne tilstanden ses oftest hos spedbarn og små barn.

Fakta

Vesikoureteral refluks er den korrekte betegnelsen på urin reflux.

Funksjoner

Ifølge KeepKidsHealthy.com, er vesikoureteral refluks ofte forårsaket av en anatomisk deformitet og løser på egen hånd. Men det kan også være forårsaket av andre abnormiteter som påvirker blæren. Hvis det er tilfelle, kan tilstanden bli løst ved å reparere det opprinnelige problemet.

Typer

Primær vesikoureteral refluks er vanligvis forårsaket av en defekt ventil som holder normalt urin fra å strømme bakover fra blæren. Sekundær vesikoureteral refluks er ikke forårsaket av en defekt ventil, men fra en annen obstruksjon av urinveiene.

Betraktninger

Vesikoureteral refluks går som regel bort av seg selv. Det avhenger av alvorligheten av tilstanden. Kirurgi eller medisinering er nødvendig hvis tilstanden er alvorlig og fører til gjentatte urinveisinfeksjoner.

Advarsel

Vesikoureteral refluks gjør nyrene sårbare for smitte. Gjentatte urinveisinfeksjoner kan utvikle fordi tilstanden tillater bakterier å gå inn i nyrene. Ifølge FamilyDoctor.org, antibiotika er nødvendig for å hindre urinveisinfeksjoner. Det reduserer sjansene for nyreskader.