Digidexo.com

Hvordan bruke en Wound Vacuum

Hvordan bruke en Wound Vacuum


Ca $ 10 milliard er brukt hvert år på kronisk sårbehandling, ifølge forskning utført ved Ohio State University. Disse sår kan oppstå som et resultat av diabetes, sår eller traumer. Et sår vakuum, eller vakuum assistert nedleggelse maskin, er en enhet som brukes til å behandle kronisk, vanskelige å helbrede sår. En skumbandasje er plassert i såret og underkastet undertrykk. Trykket trekker overflødig væske ut av såret og øker blodstrømmen til såret for å fremme helbredelse. Behandlingsprosessen innebærer delikat bandasjeskift og må utføres av en kvalifisert helsepersonell.

Bruksanvisning

Bekreft alle ordrer for behandling med den behandlende lege. Dette inkluderer ordrer for administrasjon av medisiner. Pre-medisinering skal utføres tretti minutter før starten av behandlingen for å minske ubehaget pasienten opplever.

Plasser VAC maskinen på et plant underlag nær pasienten. Samle alle forsyninger som trengs for prosedyren. Legg dem i den rekkefølgen av bruk for en myk overgang mellom trinnene.

Vask hendene grundig med såpe og varmt vann. Don et par av ikke-sterile hansker.

Forklar prosedyren til pasienten ved hjelp av terminologi kan de lett forstå. Dette vil sette pasienten rolig.

Ta ut den eksisterende dressing. Arbeid langsomt og forsiktig for å unngå å forstyrre såret. Inspiser dressing. Tilstedeværelsen av en grønn eller gul drenering indikerer en infeksjon kan være til stede. Hvis bandasjen er dynket med blod, kan hyppigere bandasjeskift være nødvendig. Kast av bandasjen i den aktuelle bio-avfallsbeholder.

6. Inspiser såret. Tilstedeværelsen av smerte, en stygg lukt, rødhet, eller hevelse kan tyde på en infeksjon er til stede i såret. Måle lengden, bredden og dybden av såret. Dokumentere tilstanden til sårflaten og størrelsen på såret. Du vil sammenligne disse funnene etter hvert bandasjeskift for å måle effektiviteten av VAC behandling.

Clip noen hår som omgir området av såret. Rene og tørre området rundt såret med saltvann og steril kompress. Skyll såret med steril saltoppløsning.

Fjern skitne hansker og vask hendene. Plasser VAC dressing kit på et flatt underlag. Åpne kit og fjerne den sterile hansker pakken. Mansjetten av hanskene skal brettes oppover. Løft hanskene rørende kun denne delen. Ta på deg hansker. Ikke ta på utsiden av hanskene.

9. Skjær skumbandasje for å samsvare med den omtrentlige størrelse og form av såret. Bandasjen skal fylle såret uten overlappende på intakt hud. Ikke kutt bandasjen over såret fordi Stray biter kan falle av kantene på dressing og inn i såret.

Legg skummet inn i såret. Flere små stykker av skum kan brukes til å fylle hulrommet i såret, men alle bitene må forbli i kontakt med hverandre. Ikke plasser skum porsjoner i uutforskede såret tunneler.

Trim den gjennomsiktige drapere slik at den strekker 04:57 centimeter siste såret i alle retninger. Denne bandasje behov for å tilveiebringe et okklusivt tetning for at vakuum skal fungere skikkelig. Når på plass, bør drapere ikke komprimere den underliggende skum. Flere biter av den gjennomsiktige drapere kan brukes til å dekke et område så lenge du er i stand til å danne en lufttett forsegling. Løft drapere og kutte en to centimeter rundt hull i midten. Hullet må være rund, som en lineær sliss kan kollapse under negativt trykk av VAC-maskin.

Fjern baksiden fra TRAC pad. Plasser midten av puten på toppen av senterhullet du klippe i drapere. Trykk forsiktig på kantene av puten å fullt feste puten til drapere. Du kan legge til mer gjennomsiktige tapen etter behov.

Fjern drenerings beholderen ut av pakken og sett den inn i VAC maskinen. Lukk alle slangeklemmer. Koble dressing slangen til beholderen slangen.

Trykk på den grønne "Power" -knappen på siden av maskinen. Trykk på "terapi" for å få tilgang til terapi menyen. Trykk på knappen pilen for å øke eller redusere den negative trykknivå i henhold til bestillinger du har mottatt fra legen. Trykket bør økes i tilfelle av overdreven drenering, stort overflateareal såret, eller dersom såret dekselpakningen er svak. Trykket bør reduseres i tilfelle av underliggende vaskulær sykdom, skade eller overdreven rundt såret.

Velg "Continuous Therapy" modus. Velg intensitetsnivå. Den intensitetsnivået er frekvensen av forandring av undertrykket per sekund. Anbefalt terapeutisk nivå er 10 mmHg. Senk intensitetsnivå for pasienter som opplever ubehag under trekke ned og slipp deler av behandlingen.

Trykk "Exit" for å gå tilbake til hovedmenyen.

Åpne klemmene på slangen og trykk på "Therapy On" tasten for å starte behandlingen. Den skumbandasje bør begynne å komprimere og har en innskrumpet utseende. Sjekk slangen og drapere for luftlekkasjer hvis bandasjen ikke komprimerer. Legg til mer tape til dekk å tette eventuelle lekkasjer.

Dokument dato og tidspunkt for behandling, pasientens toleranse, sår utseende, medisiner administreres, og eventuelle endringer i behandlingen.

Lukk klemmer og trykk på "Therapy Off" -knappen når behandlingen er fullført. Vent tretti sekunder for skummet dressing å re-fluff. Løft hjørnet av drapere og forsiktig strekke den horisontalt for å løsne limet. Peeling tilbake vertikalt kan strippe den underliggende huden. Fjern skum fra såret. Anvende steril saltløsning for å fjerne eventuelle stykker som blir sittende fast i såret. Kast dressing og tubing.

Fjern behandling beholderen og dato det. Beholderen kan anvendes i opp til syv dager, eller inntil full. Fjern og kast hanskene. Vask hendene med såpe og varmt vann.