Digidexo.com

Ernæring Informasjon for Lettuce

Ernæring Informasjon for Lettuce


Salat er en vanlig grønnsak mest kjent for sin omfattende bruk i salater og på smørbrød, for eksempel en BLT (bacon, salat og tomat) sandwich. Grønnsaker, inkludert salat, er sunt å spise fordi de er lave i kalorier og inneholder viktige næringsstoffer. Visse grønnsaker, men er mer næringsrik enn andre. Salat er normalt spises rå og ofte brukt som garnityr.

Typer

Det er seks grunnleggende typer salat, som inkluderer butter, kinesisk, isfjell, looseleaf, Romaine og Batavian. Butter salat danner et løst hode og har en smøraktig smak. Kinesisk salat former langt sverd formede blader og har en noe bitter smak. Iceberg er kjent for sine sprø blader og mild smak. Looseleaf salat har mildt flavored blader. Romaine er et hode dannende type salat med avlange blader. Batavian danner en tett hode og bladene har en sprø konsistens.

Næringsstoffer

Totalt sett er salat for det meste består av vann, men det inneholder noen næringsstoffer som antioksidanter som kjemper mot kreft, hjertesykdommer og enkelte øyesykdommer som grå stær. Salat inneholder også vitamin C, kalium og fiber. Bladsalat er lav i natrium og høy i vitamin A. Til sammenligning har salat ikke gi så mange næringsstoffer til andre grønn bladgrønnsaker imidlertid visse typer salat som Romaine er høyere næringsverdi enn andre.

Mørke grønne blader

Den mest ernæring er funnet i de mørke grønne blader av salat. De mørke Bladene inneholder betakaroten samt fytokjemikalier som flavonoider. Ifølge HealthandFitness.com, betakaroten kan bidra til å forhindre kreft i lungene, magen og spiserøret. Det fremgår også at det ikke er noe bevis for at betakaroten kan redusere risikoen for å utvikle andre former for kreft, så vel.

Helse Fordeler

Legge salat til ditt vanlige kosthold gir flere helsemessige fordeler for eksempel en redusert risiko for hjertesykdom, grå stær og hjerneslag. Det hjelper også fordøyelsen og fremmer leveren helse. Mange av fytokjemikalier som finnes i grønne bladgrønnsaker er antioksidanter som bekjemper kreft og hjertesykdommer. Salat er et godt kosthold mat når du prøver å gå ned i vekt siden det er lite kalorier og høy i vanninnhold.

Romaine

Romaine er en svært næringsrik salat. Det er en utmerket kilde til vitamin A, K og C, betakaroten, folat, mangan, krom og kostfiber. Den inneholder også vitaminer B1 og B2, jern, kalium, kalsium, proteiner og omega-3 fettsyrer, så vel som andre næringsstoffer.

Betydning

For å utlede maksimal helsemessige fordeler av salat, bør det inngå i kostholdet ditt på en jevnlig basis. Ved hjelp av ulike typer salat togethe, som isfjell og romersk, kan balansere de ernæringsmessige fordelene. For eksempel er romersk mer næringsrik enn isfjell så bruke dem i kombinasjon kan sikre at man får tilstrekkelig ernæringsmessige fordeler. Salat spist i kombinasjon med andre grønne bladgrønnsaker som grønnkål og spinat kan også øke de ernæringsmessige fordelene.