Digidexo.com

Hva er Xalatan brukes til?

Hva er Xalatan brukes til?


Hvis din øyelege bestemmer at du er i faresonen for å utvikle glaukom, kan hun foreskrive en reseptbelagte medisiner kalt Xalatan å hindre sin progresjon. Allaboutvision.com rapporterer at glaukom er en av de viktigste årsakene til blindhet i USA (andre bare til diabetes), og millioner av amerikanere har sykdommen.

Hva er Xalatan?

Rxlist.com beskriver Xalatan som latanoprost øyedråper. Latanoprost (uttales la-TA-Noe-prost), er den aktive ingrediensen i Xalatan og ble godkjent av Food and Drug Administration i 1996 steril oppløsning inneholder natriumklorid som en inaktiv ingrediens, og benzalkoniumklorid er lagt til latanoprost blanding med henblikk på konservering.

Glaukom og væsketrykk

Synsnerven er livsnerven som festes netthinnen til hjernen. Når synsnerven blir skadet, kan synstap oppstå. Glaukom truer helsen til synsnerven ved å heve væsketrykket i øyet. Ifølge National Eye Institute, er denne formen for glaukom kalles lav-spenning glaukom og er utbredt hos personer som er 60 år og over, og de med en familie historie av glaukom.

Hvordan Xalatan Hjelper

Den Latanoprost som finnes i Xalatatan resept virker til å redusere den totale væsketrykk i øyet. Glaukom tendens til å forårsake lukking av dreneringskanaler i øyet. Xalatan bidrar til å gjenåpne disse lukkede kamre, øker væske ekskreter og senke væsketrykk.

Eye Color Endringer

The University of Maryland rapporterer at bruken av Latanoprost kan forandre fargen på øyet. Endringer i fargen på iris har blitt bemerket hos pasienter som bruker latanoprost, med de fleste av fargeendringer påvirker de med iris farger som naturlig har brune undertoner. I alle tilfeller, blir den brune fargeintensivert.

Hvor ofte er Xalatan brukt?

Ifølge Xalatan.com, bør resepten brukes bare en gang om dagen, helst om kvelden. En dråpe bør påføres lokalt ved å trekke ned på nedre lokket av øyet. Bruk aldri mer enn én dråpe daglig. Selv om du går glipp av en dag, ikke dobbelt opp. For å forhindre øyeinfeksjoner, vask hendene grundig før du påfører Xalatan synker.

Hvem bør ikke bruke Xalatan

Som med alle legemidler, bør riktige forholdsregler tas. Ifølge healthline.com, hvis du er gravid, kan Xalatan forårsake skade på det ufødte foster. Derfor er det viktig å diskutere alternativer med en lege. Også, hvis du er sykepleier, kan Xalatan passere gjennom morsmelk til barnet ditt.