Digidexo.com

Slik Lavere nivåer av kalium

Slik Lavere nivåer av kalium


Kalium er et essensielt næringsstoff som er funnet i ulike matvarer. Kroppen trenger potassium. Likevel, å ha et høyt kalium nivå er farlig, og denne tilstanden kan føre til muskelsvakhet, hindre nyrefunksjonen og øke din risiko for å få hjerteinfarkt. Men det er raske og enkle måter å senke kaliumnivå.

Slik Lavere nivåer av kalium

•  Øk inntaket av kalsium. Kalsium effektivt senker kaliumnivå. Inkluder yoghurt, melk og andre meieriprodukter i kostholdet ditt. Om nødvendig, ta kosttilskudd for å motta daglige anbefalte dosen av kalsium.

Ta hvitløk kosttilskudd. Andre naturlige rettsmidler for å senke høye nivåer av kalium inkluderer å spise et fedd hvitløk eller ta hvitløk kosttilskudd hver dag.

Drikk rikelig med vann. Vann er en antioksidant, og det fjerner skadelige giftstoffer fra kroppen. Hvis du prøver å normalisere din kaliumnivå, øke vanninntaket. Drikk mellom åtte og ti glass vann om dagen. Begrens inntaket av koffeinholdige drikker (brus, kaffe og te) og alkohol.

Spis rikelig med frukt og grønnsaker. Å senke kaliumnivå, må du endre kostholdet og begrense inntaket av kalium-rik mat. Disse inkluderer poteter, erter og bananer. Frukt og grønnsaker som bidrar til lavere kaliumnivået inkluderer bær, hermetisert fersken, sitron, blomkål, salat og agurk.

Tren regelmessig. Hyppige treningsøkter kan forbedre din generelle helse og redusere kaliumnivå. Lag en øvelse tidsplan og trening i 30 minutter minst tre ganger i uken. Fullføre en kombinasjon av lette øvelser, aerobic og styrketrening.

Hint

  • Tar en vanndrivende kan hjelpe nyrene flush overskytende kalium fra blodet. Bearbeidet mat er generelt lav i kalium, mens fersk frukt og grønnsaker har en tendens til å ha høyere nivåer av kalium.
  • Å ha et ekstremt lavt kaliumnivå er like farlig som å ha et høyt kaliumnivå. Begge kan føre til hjertesvikt og andre komplikasjoner. Derfor bør du ikke helt eliminere kalium-rik mat fra kostholdet ditt.