Digidexo.com

Slik starter en laktosefri diett

Studier viser at opptil 70 prosent av voksne over hele verden er laktoseintolerante, mangler tilstrekkelige mengder av enzymet, laktase, for å bryte ned laktose, en type sukker som finnes i melk. Det er mange, mange grunner til å starte en laktosefri diett. Foruten det faktum at det å spise meieriprodukter er nå forbundet med alt fra diabetes og kreft til hjertesykdom og høyt blodtrykk, kutte ut melk hvis du er følsom for melkeprodukter eller laktose kan redusere eller eliminere støtende fordøyelsesproblemer som diaré, gass, magekramper og oppblåsthet. Enten du er laktoseintolerante, allergisk mot melkeprodukter eller meieri sensitive, eller hvis du bare ikke tror mennesker bør drikke melk beregnet for raskt voksende baby kyr, les videre.

Slik starter en laktosefri diett

•  Utdanne deg selv. Laktose er en komponent av alle melkeprodukter, inkludert melk, smør, ost og fløte. Laktose er også i alle varianter av meieriprodukter som iskrem, kulturmelk, rømme, yoghurt, fordampet melk, laktose-redusert melk, acidophilus melk og mange drink mikser, for eksempel varm kakao mix eller direkte frokost drikker.

Vokt dere for skjulte kilder til laktose. Disse kan omfatte pastasauser med ost eller krem ​​i dem, bakevarer, pakket mat, kremet eller panerte grønnsaker, muffins, pannekaker, instant korn, dips, salatdressinger, puddinger, panerte kjøtt, noen kjøttpålegg, drikke mikser, kjeks, supper , dressinger og dips, frossen mat og forberedt måltider. Alltid lese ernæring etiketter for å holde laktose ut av kostholdet ditt.

Fokus på det positive. Prøv å ikke tenke på hva slags mat du ikke kan ha, og heller nyte smaker nye matvarer du kanskje ikke har prøvd hvis det ikke var for behovet eller ønsker å unngå laktose. For eksempel er det noen fantastiske soya iskrem der ute, som også er lavere i mettet fett og kolesterol enn sine meieri kolleger er, og er like rik og kremet. Eksperimenter med ost alternativer; mange laget av ris, soya eller mandler smelter akkurat som meieri versjoner. Soyamelk, mandel melk og havremelk er tilgjengelig i vanlig varianter, samt mange velsmakende smaker som sjokolade jordbær, chai eller irsk fløte.

Vær kreativ. Se etter nye vrier på gamle favoritter. Bruk cashewnøtter å lage mat kremet. Blend opp macadamia nøtter med litt agave nektar eller annen sunn søtningsmiddel for en rik og deilig "pisket krem." Make kremet salat dressinger som bruker blandede nøtter eller avocado. Meieri-fri brownies, kaker og kjeks er fantastisk og fuktig.

Vær oppfinnsom. Internett er full av ressurser for laktosefrie dietter, men stopper ikke der. Søk etter vegan oppskrifter over hele nettet. Per definisjon er en vegansk diett fri for kjøtt og meieriprodukter, og det finnes en mengde av veganske ressurser og oppskrifter tilgjengelig ved fingertuppene.

Prøv vegan, vegetarianer eller rå mat restauranter. På veganer eller rå mat restauranter, nyte moroa av å bestille noe på menyen uten å bekymre litt på om noe vil inneholde laktose. Selv "ost" og "ice cream" vil være laktosefri. Vegetarianer eller vegetar-vennlige restauranter kan tjene meieriprodukter, men er ofte følsomme for vegan dietter også, og vanligvis har en rekke meieri gratis alternativer eller er villig til å holde meieriet av bestillingen.

Hint

  • Du kan være bekymret for å få mindre kalsium nå at du unngår meieriprodukter. Spis mange grønne grønnsaker for å øke mengden av kalsium i kosten. Du kan få over 300 mg kalsium ved å spise bare 100 kalorier verdt av grønnkål, Romaine eller brokkoli.
  • I motsetning til hva vi har alle blitt fortalt, er kumelk for baby kyr. Når du tenker på hvor lite fornuftig det gjør for mennesker å være å drikke morsmelk av kyr, kanskje du føler deg mindre tilbøyelig til å ønske å jukse på laktosefritt kosthold.
  • Husk at "laktoseredusert" produktene er ikke laktosefri; disse fortsatt inneholder laktose. Pass på at produktene du kjøper er virkelig laktosefri.