Digidexo.com

Tegn og symptomer på Testosteron Mangel på kvinner

Tegn og symptomer på Testosteron Mangel på kvinner


Testosteron er hovedsakelig en mannlig hormon, og er ansvarlig for normal vekst og utvikling av det mannlige kjønn og reproduktive organer. Imidlertid er hormonet også produsert i hunn i binyrebarken. Mangel på testosteron hos unge jenter kan faktisk føre til forsinket pubertet, kortpustethet vekst og fravær av menstruasjon. Hos voksne kvinner, hormonnivået naturlig avta med alderen. Men problemer med utilstrekkelige nivåer oppstår vanligvis i løpet av de fem årene etter overgangsalderen.

Tidlige tegn

En av de mest vanlige tidlige tegn på manglende testosteronnivåer hos kvinner er avtagende seksualdrift eller mangel på libido. Sammen med avtagende seksuell lyst, kan kvinner oppleve tap av sensitivitet i genitalia og brystvortene, som kan påvirke deres evne til å få tennes.

Fysiske endringer

Noen av de fysiske endringene som kan følge lavt testosteronnivå inkluderer unormalt tørr hud og sprøtt hodehår. Noen kvinner rapporterer også tynning eller tap av kjønnshår. En annen fysisk endring kan være mangel på muskeltonus i blæren og bekken-området som resulterer i inkontinens eller urinlekkasje.

Mentale forandringer

Humørsvingninger og mangel på vitalitet og energi er også tidlig varsling tegn på mangelfull testosteron hos kvinner. Noen kvinner rapporterer også en mangel på mental skarphet, samt en redusert følelse av total velvære.

Komplikasjoner

Mer alvorlige konsekvenser av mangelfull testosteron hos kvinner inkluderer tilknytning til muskelsvakhet og osteoporose (bein tap). Kvinner som opplever at noen eller alle av disse symptomene kan ha stor nytte evaluering og mulig testosteron tilskudd. Jo tidligere du varsle din gynekolog til mulige tegn og symptomer, jo raskere diagnose og behandling protokollen kan være foreskrevet.