Digidexo.com

Hvorfor Kortikosteroider øke blodtrykket?

Kortikosteroider er anti-inflammatoriske medisiner som ligner den naturlige kortisol hormon som produseres av en persons binyrene. Leger kan foreskrive kortikosteroider for å behandle flere medisinske tilstander. Pasienter kan oppleve en økning i blodtrykk mens de bruker kortikosteroider.

Kortikosteroid bruksområder

Ifølge Cleveland Clinic, kan leger fore kortikosteroider, også kjent som steroider, som en hoved behandling for pasienter med inflammatoriske sykdommer slik som systemisk vaskulitt eller myositt. Leger kan behandle leddgikt, Sjøgrens syndrom eller lupus erythematosus med steroider.

Økt blodtrykk

Steroider slik som kortison kan påvirke balansen av vann og elektrolytter slik som natrium i en pasients kropp, i henhold til sykehuset for Special Surgery. Steroid bruk kan forårsake væskeretensjon og føre til økt blodtrykk.

Reduser Natrium

Pasienter som tar kortikosteroider kan redusere væskeretensjon og senke blodtrykket dersom de reduserer sitt inntak av natrium. Enkeltpersoner bør velge lavere salt versjoner av populære matvarer som supper, chips og hermetisert grønnsaker som er normalt høy i natrium.

Overvåke blodtrykk

Folk som bruker kortikosteroid narkotika bør sjekke blodtrykket regelmessig og se en lege hvis de merker økning i blodtrykk eller tegn på væskeretensjon som hovne ankler. Leger kan foreskrive diuretika eller andre legemidler for å redusere pasientens blodtrykk.

Andre Bivirkninger

Kortikosteroid brukere kan utvikle en undertrykt immunsystem som resulterer i en økt mottakelighet for infeksjoner, kan de ha magesår eller gastrointestinal blødning, og de kan utvikle tynning bein fra osteoporose.