Digidexo.com

Typer av østrogen Patches

Typer av østrogen Patches


Østrogenplaster er tilgjengelig for to forskjellige formål. En er foreskrevet som en metode for prevensjon, mens den andre er en form for hormonbehandling (HRT). I USA er det bare en merkevare for prevensjon patch på markedet, men flere HRT patcher er tilgjengelige. Den primære forskjellen mellom de to typene er at HRT patcher bare levere østrogen mens prevensjon oppdateringen har både østrogen og gestagen.

Ortho Evra

Ortho Evra ser ut som en tynn beige bandasje. Men leverer den 6 mg norelgestromin og 0,75 mg etinyløstradiol. Dette er omtrent 60 prosent mer østrogen enn en p-pille, som produsenten sier øker risikoen for bivirkninger som blødning mellom perioder, ømme bryster og koagulasjonsforstyrrelser. Det er imidlertid anbefalt for bruk av glemsom og travle kvinner. Den er plassert på huden, og til venstre er det i tre uker av gangen. Etter at den er tatt av, kan den bli sluttet i en uke og erstattet den neste uken for en annen tre-ukers intervall.

Vivelle Dot

Vivelle Dot, også kjent som Estra Derm er et østrogen patch foreskrevet for kvinner som gjennomgår overgangsalderen. Det påføres buken og kan levere mellom 0,0375 og 0,1 milligram av østradiol eller østrogen per dag. Plasteret må installeres på nytt to ganger i uken og erstatter tapt østrogen, minske symptomer på overgangsalder. Brukere har rapportert en nedgang i hetetokter og vaginal tørrhet. Bivirkninger kan inkludere abdominal oppblåsthet, ømme bryster, endring i libido, hodepine, kvalme og svimmelhet.

Alora

Selv godkjent av Food and Drug Administration (FDA) som først og fremst effektive for postmenopausal østrogenbehandling, viser Alora sin merking sekundær godkjenning som terapi for pre-menopausale kvinner med utilstrekkelige eggstokkene. Alora tilbyr de samme overgangsalderen symptomdempning fordeler som Vivelle Dot og må også brukes to ganger i uken. Plasteret leverer mellom 0,025 og 0,1 milligram østradiol per dag. Alora bivirkninger kan inkludere magekramper, håravfall, hodepine, brystsmerter og uregelmessig blødning.

Climara

Climara er FDA-godkjent for postmenopausal østrogenbehandling og sekundær terapi for pre-menopausale kvinner med lave mengder østrogen. I motsetning Vivelle Dot og Alora imidlertid Climara har å brukes kun hver syv dager. Climara leverer minst 0,025 mg østradiol per dag. Det reduserer også menopausale symptomer som hetetokter og vaginal tørrhet, og kan anvendes for å forebygge osteoporose. Climara største bivirkninger er de samme som de som er rapportert for Vivelle Dot bruk.