Digidexo.com

Høyt blodtrykk behandlinger

Du har sikkert hørt det før, men det er viktig nok til å gjenta igjen: Høyt blodtrykk ikke har merkbare symptomer. Dette betyr at du kan leve med høyt blodtrykk og følelsen fint, men all den stund det kan skade ditt hjerte, blodårer, og nyrer. Behandling for høyt blodtrykk kan være alt fra livsstilsendringer til medisiner, avhengig av hvor høyt det er og din generelle helse.

Definisjon

Blodtrykket er kraften av blodet presser mot veggene av arteriene. Når blodet pumpes ut av hjertet, er det trykk som er høyere og når hjertet hviler, går trykket ned. Blodtrykket måles på sitt høyeste og laveste, noe som resulterer i to tall som utgjør blodtrykket. Det første tallet representerer høyere trykk. Det kalles systolisk trykk. Den andre lavere tall er det diastoliske trykket. Ifølge den nasjonale hjerte, lunge og blod Institute, er et normalt blodtrykk noe mindre enn 120 (systolisk) og 80 (diastolisk). I medisinske termer disse to tallene er skrevet som om de er en brøkdel --- 120/80. Hvis du begynner å gå over normalt nivå, er det første trinnet kalles prehypertension (120-139 / 80-89). Etter det er de trykkavlesningene anses å være trinn 1 høyt blodtrykk (140-159 / 90-99) og trinn 2 høyt blodtrykk (Over 160/100 +).

Komplikasjoner

Uten behandling, høyt blodtrykk fører til at hjertet til å få større eller svakere, og dette kan føre til hjertesvikt. Det fører til at veggene i blodårene til "ballong" eller bule, danner en aneurisme. Blodkar hvor som helst i kroppen kan bli smal. Dette er spesielt skadelig for de små kar i nyre, noe som betyr at nyren kan ikke tilstrekkelig filtrere blod.

Medisinering

Det er mange forskjellige trygge medisiner for behandling av høyt blodtrykk. Diuretika forårsake overflødig vann og salt for å bli spylt ut av kroppen, minske fluid i blodet og fører til at blodtrykket til å falle. Andre typer medisiner --- angiotensin reseptorblokkere (ACE-hemmere), kalsiumkanalblokkere, alfablokkere og vasodilators --- føre til at blodårene til å slappe av eller utvide. Betablokkere og alfabetablokkere sakte hjerterytme ned slik at mindre blod pumpes og blodtrykket går ned.

Diet

The Dietary Approaches to Stop Hypertension plan (DASH) er tilgjengelig fra nasjonale hjerte, lunge og blod Institute. Det understreker spise mer frukt og grønnsaker, hele korn, fisk, fjærkre, bønner, frø, nøtter, og magre melkeprodukter. Det er lavere i mettet fett, trans fett og kolesterol og høyere i næringsstoffer som hjelper lavere trykk slik som magnesium, kalsium og kalium. Det er også viktig å begrense mengden av salt i kosten, så se etter mengden av natrium i ernæring etiketter. Menn bør ikke ha mer enn to alkoholenheter om dagen, og kvinner bør begrense sitt inntak til ett fordi alkohol øker blodtrykket.

Livsstilsendringer

Flere endringer i livsstil kan gjøre en stor forskjell for blodtrykket. Den første er å sørge for å opprettholde en sunn vekt. Dette vil bidra til å redusere blodtrykket, og risikoen for mange andre alvorlige helseproblemer. Hvis du røyker sigaretter, forstå at de skader blodårene slik at de øker risikoen for høyt blodtrykk, og de vil gjøre ting verre hvis blodtrykket ditt er allerede for høy. Begrense mengden stress i livet ditt, og lære å håndtere stress som er uunngåelig. Ta 15 minutter å slappe av eller praksis meditere. Ikke glem fysisk aktivitet som dette hjelper med vekt, stress, og opprettholde den generelle god helse.