Digidexo.com

Terapi for blokkerte eggledere

Egglederen blokkering kan være forårsaket av en rekke faktorer, inkludert infeksjoner, arr fra abdominal kirurgi, fibrøse sammenvoksninger og bekkeninfeksjon på grunn av en seksuelt overførbar sykdom. Blokkerte egglederne kan alvorlig påvirke fertilitet ved å gjøre det vanskelig for spermier å nå egg eller egg for å nå livmoren. Blokkerte egglederne er vanskelige å behandle og behandling er ikke alltid effektiv.

Undersøkelse

Du vil sannsynligvis ikke være klar over en blokkert egglederen som det er få, om noen, bare symptomer og testing for blokkerte eggledere er ikke rutinemessig gjort. Men hvis du er i prime fertil år (18 til 35 år) og har prøvd å bli gravid i minst ett år uten å lykkes, bør du rådføre deg med din lege om infertilitet testing. Hvis du er over 35 reduserer prøver tid til seks måneder. Hvis du har smertefulle menstruasjonsperioder eller en historie med spontanabort, endometriose eller PID bør du kontakte legen din for å diskutere testing for muligheten for blokkerte eggledere.

Kirurgi

Fordi det er ingen effektiv medikamentell behandling for blokkerte eggledere du kan vurdere tubal kirurgi som et alternativ. Dette anses større kirurgi som utføres under en generell anestesi. Som med alle store operasjoner det er risiko forbundet med tubal kirurgi som bør være fullt diskuteres med legen din før du fortsetter. Operasjonen, som innebærer bruk av en operasjon mikroskop, krever ofte flere timer å fullføre. Suksessraten av tubal kirurgi varierer fra ca 20 til 45 prosent, avhengig av plasseringen av blokkeringen. Post-kirurgiske komplikasjoner inkluderer en økt risiko for svangerskap utenfor livmoren.

Alternatives

Den primære konsekvens av blokkerte eggledere er infertilitet. I tilfelle at tubal kirurgi er upassende eller uønsket, kan du ønsker å vurdere en prosedyre som kalles in vitro fertilisering for å hjelpe deg å bli gravid. Denne teknikken innebærer å høste modne egg fra eggstokkene, gjødsling eggene i en laboratorieskål, deretter implantere embryo tilbake i livmoren snart etter befruktning. Denne prosedyren er svært vellykket, men innebærer en økt risiko for tvillinger eller multipler.