Digidexo.com

HPA Behandling for Atypisk depresjon

For millioner av mennesker, er depresjon en langvarig trussel mot deres liv. Det er minst et dusin forskjellige typer depresjon, med dusinvis av forskjellige undertyper av hvert å ha blitt klassifisert som godt. Behandling for noen klassifisering av depresjon har kommet en lang vei siden tidlig bruk av psykiatriske medisiner, og er svært viktig for livskvaliteten for lider. En rekke ulike behandlingstilbud eksisterer, slik at leger å tilpasse behandling basert på den enkelte, for å finne den behandlingsalternativ som fungerer best for dem.

Atypisk depresjon

Atypisk depresjon er den vanligste typen av depresjon. DSM-IV, en manual for å klassifisere psykiske lidelser, krever at en person bli klassifisert som "deprimert" om personen har et problem med komfort spising, forsove, føler tungt eller blytung, og ha følelsen av å bli avvist ofte i mellommenneskelige relasjoner. Atypisk depresjon er en undertype av alvorlig depressiv lidelse, en lidelse der personen kan ha hyppige episoder av alvorlig depresjon som varer i to uker eller mer. Hva gjør atypisk depresjon den vanligste undertype av MDD er at mennesker som har det kan føle seg lykkelig etter - eller se frem til - glade hendelser.

HPA System

HPA (hypothalamus-hypofyse-adrenal) system er en endokrin nettverk i hjernen som opprettholder stressrelatert homeostase, prosessen i kroppen som regulerer stabiliteten i slike systemer. De fleste individer med depresjon har kjemiske nivåer i hjernen som er ubalanserte, og leger er i stand til å behandle depresjon ved hjelp av metoder som endrer HPA-systemet for å stabilisere disse kjemikalier.

MAO-hemmer

MAO-hemmere (MAO-hemmere) var noen av de første antidepressiva. De er ganske effektive, men legene har en tendens til å bruke dem som en siste utvei fordi de har potensielt dødelige interaksjoner med andre medisiner og med enkelte matvarer. De er spesielt effektive i behandlingen av atypisk depresjon, imidlertid, og kan finne en bredere anvendelse ved behandling av denne bestemte klassifisering av depresjon enn andre grupperinger. Eksempler på MAO-hemmere omfatter narkotika Neuralex, Drazine, Cantor og deprenyl.

Trisykliske antidepressiva

En annen klasse av narkotika, har trisykliske antidepressiva vært mye ute av bruk på grunn av nyere klasser av legemidler som er generelt ansett for å være mer effektive. De er fortsatt brukes til å behandle visse lidelser, men med alvorlig depressiv lidelse å være en av de mest vanlige bruksområder. Eksempler på trisykliske inkluderer Elavil, Vivactil, Insidon og Prondol.

SSRI antidepressants

Selektive serotonin reopptakshemmere, bedre kjent som SSRI, var den mest brukte rekke antidepressiva på begynnelsen av det tjueførste århundre. Serotonin er hjernens "feel-good" hormon, forårsaker følelser av eufori og bekjempe depresjon naturlig. SSRI inhiberer reopptak av serotonin, noe som betyr at mer forblir serotonin i hjernen enn normalt ville være til stede for å bidra til å hindre depressive symptomer utvikler seg. Flere underklasser av hemmende stoffer finnes også, og kan brukes i forbindelse med SSRI for å redusere gjenopptak av flere andre hormoner i hjernen slik som dopamin, noradrenalin og noradrenalin. Vanlige SSRI inkluderer Paxil, Zoloft, Prozac og Cipralex.