Digidexo.com

Gode ​​HDL Foods

Gode ​​HDL Foods


Høy-tetthets lipoproteiner (HDL) er produsert av leveren for å bære kolesterol fra vev og organer tilbake til leveren. En måte å forbedre HDL tall og holde kolesterolnivået i sjakk, er å velge matvarer som er lav i mettet fett og transfett. Legge til disse matvarene i kostholdet ditt kan bidra til å øke nivåene av HDL kolesterol og avverge hjertesykdom.

Havregrøt

Havregryn inneholder løselig fiber, som reduserer low-density lipoproteiner (LDL) ved å absorbere kolesterol i tarmen. Spise 1½ kopper kokt havregryn med frukt gir den anbefalte 10 g eller mer av fiber per dag som reduserer LDL eller "dårlig" kolesterol.

Valnøtter

Rik på flerumettede fettsyrer, kan valnøtter betydelig redusere kolesterolet ved å holde blodårene sunne og elastisk. Mandler, hasselnøtter, peanøtter, pekannøtter, visse pinjekjerner og pistasjnøtter ser ut til å ha en lignende effekt. Ifølge Food and Drug Administration, kan spise om en håndfull (1,5 oz.) En dag med disse nøtter reduserer risikoen for hjertesykdom.

Fisk

Fisk er lav i mettet fett, og den inneholder et høyt nivå av omega-3 fettsyrer. Omega-3 fettsyrer lavere kolesterolnivå, redusere blodtrykket og redusere risikoen for blodpropp. Makrell, sjø ørret, sild, sardiner, Albacore tunfisk og laks inneholder de høyeste nivåene av omega-3 fettsyrer. Leger anbefaler å spise minst to porsjoner fisk i uken.

Olivenolje

Olivenolje inneholder antioksidanter som lavere LDL-kolesterol, og kan brukes i stedet for smør, smult eller matfett. The Food and Drug Administration anbefaler å bruke ca 2 ss. olivenolje per dag. Unngå "lette" olivenoljer som de er mer bearbeidet.