Digidexo.com

Ultralyd behandling for Bells parese

Bells parese er svakhet i musklene i ansiktet, forårsaket av traumer til en av nerver. Det kan være midlertidig. Symptomer inkluderer nummenhet, manglende evne til å blinke, hengende utseende, og problemer med å snakke, spise eller drikke. Det er en rekke forhold som setter deg i fare for å utvikle Bells parese, slik som diabetes, graviditet og sykdommer som kompromittere ditt immunforsvar, for eksempel HIV. En av de mer nylige behandlinger som er tilgjengelige er en type av ultralyd.

Teknologi

Når du hører ordet ultralyd, vil de fleste tenke på en bildeenhet som brukes til å se på ufødte babyer eller kroppens organer. Men ultralyder har andre overraskende bruksområder. Noen andre søknader om ultralyd inkluderer svulst behandling, kjemoterapi og behandling av grå stær.

Hovedsak, ultrasounds samle informasjon om din kropp og en bestemt helse problemet du kan ha. En ultralyd maskin avgir høyfrekvent lyd og tegner et bilde fra ekko det blir i retur.

Behandling

Vibrasjoner slippes ut av en ultralyd maskin stimulerer blodsirkulasjonen. Hos pasienter med Bells parese, fokuserer ultralyd på området rundt øret av den berørte side, eller medisinsk sett, tragus av øret. Teknikeren vil se etter et område som er smertefullt ved berøring og bruke ultralyd i en langsom, sirkulær bevegelse på et svært lavt nivå. Justering av nivået er mulig hvis det er nødvendig.

Effektivitet

Det er noe uenighet om bruk av ultralyd for Bells parese og bekymring om mulige bivirkninger. Noen spørsmålet om hvorvidt, selv ved miste doser, kan ultralyd trenge gjennom skallen og føre til mulige blodpropper. De fleste studier konkluderer med at dette er usannsynlig. Skallen bein hos voksne er smeltet og et lukket system, derfor vil lydbølger sprette ut med ingen effekt på hjernen.

Er ultralyd den mest effektive behandlingen for Bells parese? Det er noe du må diskutere med legen din. Ultralyd kan være en av en rekke behandlinger brukes sammen. Mange leger foreskrive medisiner, for eksempel steroider, muskeløvelser og hvile. Det er mange andre tilnærminger, inkludert kirurgisk korreksjon. Legen din vil bidra til å utvikle en plan for å håndtere din tilstand. Effektivitet vil avhenge av arten av traumer til nerve.