Digidexo.com

Prognose for livmorkreft

Livmorkreft hos kvinner er også kjent som livmorkreft. Ifølge mayoclinic.com, de fleste livmorkreft tilfeller er kvinner som ikke lenger har perioder og overgangsalder har blitt diagnostisert. Mens kreft er aldri gode nyheter, er livmorkreft svært behandles når de blir funnet i de tidlige stadier.

Symptomer

Det første symptomet er til stede i en kvinne med livmorkreft er unormal blødning etter overgangsalderen har satt i. Kvinner som ikke er i overgangsalderen vil ha lengre perioder med blødninger eller blødninger som oppstår mellom perioder. En blodig utflod er også til stede sammen med smerter i bekkenet og smerter under samleie. Noen kvinner vil også oppleve ikke-tilsiktet vekttap.

Årsak

Livmorkreft er forårsaket når normale celler muterer eller blir unormal, dividere og vokse i en økende takt. Disse cellene fortsetter å dele seg og formere seg selv når de nye cellene ikke er nødvendig av livmoren. Det er antatt at en økning i østrogennivået spiller en rolle i livmorkreft utvikling. Menopausale kvinner som tar en østrogentilskudd uten andre hormoner er på et høyere risiko for å utvikle livmorkreft. Fedme er en risikofaktor for livmorkreft som øker når en kvinne er mer enn 50 kg. vektig.

Diagnose

Standarden Pap test for kvinner tester ikke for livmorkreft, bare livmorhalskreft. En kvinne som presenterer de tegn og symptomer på livmorkreft bør se en lege for diagnose. En endometrial biopsi er den vanligste test utføres for å diagnostisere kreft. Denne testen innebærer å ta en prøve av livmorslimhinnen for diagnose. De fleste leger kan utføre biopsi lett under et kontor besøk. Når livmorkreft er diagnostisert, er pasienten henvist til en gynekologisk onkolog for behandling.

Behandling

Den vanligste behandlingen for livmorkreft er en hysterektomi - et kirurgisk inngrep som fjerner livmor og omkringliggende lymfeknuter. Noen kvinner vil også ha egglederne og ovariene fjernet. I tilfeller der kreften har spredd seg, er tilleggsbehandling med strålebehandling, hormonbehandling eller kjemoterapi foreskrevet.

Prognose

En kvinne som er diagnostisert med livmorkreft vil mest sannsynlig miste evnen til å føde barn i fremtiden på grunn av behandlingstilbud tilgjengelig. Mens de fleste tilfeller av sykdommen er i overgangsalderen, gjør sykdommen påfører kvinner i 30-årene. Ifølge University of Texas MD Anderson Cancer Center, lokaliserte livmorkrefttilfeller har større enn 90 prosent kur rate. Livmorkreft som har spredt seg til bekkenet eller er aggressive i naturen har en dramatisk lavere suksessrate, med bare 20 prosent av kvinnene som overlever mer enn fem år.