Digidexo.com

Hva er symptomene på BK Virus?

Vanligvis en person smittet med BK-viruset ikke viser noen symptomer og kan gå et helt liv uten problem. Men, noen ganger en person gjør lider symptomer og bør blitt sett av en lege og behandlet for viruset.

Hva er BK virus?

BK virus er en vanlig virus som de fleste av oss er bærere av, men det forblir sovende og asymptomatisk for mennesker med sunt immunforsvar. Vanligvis bare når immunsystemet er svekket forårsaker det et problem, i situasjoner slik som en alvorlig infeksjon eller organtransplantasjon.

Transplant Problemer

En BK virus transportør kan utvise problemer etter en transplantasjon, oftest en nyretransplantasjon. Etter transplantasjon, noen symptomer på BK virus som kan dukke opp, blant annet smalere urinlederne, betennelse i nyrene og tubuli, og problemer med nyrefunksjonen.

Luftveisinfeksjon og feber

Andre vanlige symptomer på BK virus inkluderer en mild luftveisinfeksjon og feber. Det kan føles som om du har influensa, og viruset kan gå udiagnostisert. Men hvis du har disse symptomene i forbindelse med urin-veisproblemer, er det viktig å se en lege med en gang.

Diagnose

BK virus kan bare bli diagnostisert av en lege, som vil utføre en blodprøve. Alle nyretransplanterte pasienter blir regelmessig testet for viruset for første året etter at transplantasjoner.

Behandling

BK virus kan behandles med medisiner, og med tett oppfølging og jevnlig testing, kan videre smitte forebygges.