Digidexo.com

Hvor lang tid tar Herpes Siste?

Herpes er en seksuelt overførbar sykdom som forårsaker sår eller blemmer på munnen og kjønnsorganene. Når du erverve sykdom, er det i kroppen din for alltid. Varigheten og hyppigheten av utbrudd varierer fra person til person.

Initial Outbreak

Den innledende utbrudd forekommer vanligvis mellom to og 20 dager etter eksponering for viruset. Dette utbruddet kan vare fra to til fire uker.

Tilbakevendende utbrudd

Et tilbakevendende utbrudd kan skje når som helst etter at den første ene. Disse utbruddene skjer i gjennomsnitt omtrent fire ganger i året og siste en til to uker.

Frekvens

Antallet utbrudd avtar vanligvis over tid. Når du først skaffe viruset, er det vanlig å ha et utbrudd med noen ukers mellomrom. Etter mange år, kan det hende du bare har ett utbrudd i året.

Behandling

Det finnes ingen kur for herpes infeksjoner. Antivirale legemidler brukes for å redusere varigheten og hyppigheten av utbrudd.

Forekomst

Det er anslått at én av fem unge og voksne er smittet med genital herpes. Opp til 80 prosent av amerikanske voksne har oral herpes, ofte referert til som forkjølelsessår eller munnherpes.