Digidexo.com

Herpes behandling under graviditet

Herpes behandling under graviditet


Herpes simplex virus 2, også kjent som genital herpes, er et virus gått person-til-person gjennom seksuell contact.Though er det sjelden (bare ca 1500 fødsler per år), kan en mor passere genital herpes til barnet sitt under fødselen. Det er viktig at en gravid kvinne beskytte seg under svangerskapet fra virus, og hvis hun har fått kontrakt med herpes simplex 2 virus, at hun bli behandlet under svangerskapet, slik at sykdommen ikke er gått til hennes barn.

Symtoms

Symptomer på herpes simplex virus 2 omfatter:
Små røde blemmer eller åpne sår på kjønnsorganer eller innsiden av skjeden eller innsiden av lårene, som kan være smertefull eller ikke
Kløende, brennende, smertefulle, prikkende følelse i genital regionen
Utflod
Fever
Muskelsmerter
Hodepine
Smertefull vannlating
Hovne lymfeknuter i lysken

Hvis en kvinne eller hennes partner, har noen av disse symptomene under graviditeten, er det viktig at en lege konsulteres.

Overføring til Baby

Herpes viruset overføres til den nyfødte primært under en vaginal fødsel når mor er å ha et utbrudd, eller er i ferd med å utvikle en. Herpes viruset overføres fra sår rundt morens vagina og lår til babyens hud, særlig sensitive områder som øyne, nese og munn.

I 33 prosent av tilfellene der barnet smittes, kan barnet utvikle sår som kan behandles med en antiviral. Rundt 90 prosent av tiden, vil barnet være fint utviklingshemmede, men kan fortsatt ha herpes utbrudd. I 33 prosent av tilfellene, vil barnets sentralnervesystem og utvikling påvirkes. I en annen 33 prosent av tilfellene, vil barnet utvikler spres herpes, noe som vil påvirke organer som lever og lunger - Ofte er denne skjema resulterer i døden.

Forebygging og behandling

Hvis en kvinne har herpes og er gravid, vil en lege ofte foreskrive en antiviral på 36 uker for å hindre et utbrudd under fødselen. Hvis en kvinne er å ha et utbrudd under fødselen, vil hun mest sannsynlig har en C-delen. Hvis en kvinne utvikler herpes under svangerskapet, spesielt i siste trimester, vil hennes lege vanligvis utfører en C-delen. Under graviditet er det viktig at en kvinne får nok hvile, unngå stress og ta vare på helsen hennes.
Hvis en kvinne partner har herpes og hun har ikke kontrakt det, er det viktig at paret avstå fra hud-til-hud kontakt under et utbrudd og bruke kondom ved all seksuell kontakt gjennom hele svangerskapet. Legen kan foreskrive en antiviral for partneren for å hindre kvinnen fra å pådra viruset.
Det er svært viktig å unngå kontrahering herpes i løpet av tredje trimester, da dette er så nær leveringsdato. I løpet av denne tiden, er det lurt å unngå all seksuell kontakt med en smittet partner.