Digidexo.com

Hvordan kontrollere Herpes

Genital herpes er en tilstand som vanligvis er forårsaket av infeksjon med HSV-2-virus (herpes simplex virus-2), men noen ganger også forårsaket av HSV-1. Det er et tilbakevendende tilstand, noe som betyr at smittede mennesker har en tendens til å ha flere utbrudd, men noen mennesker smittet med viruset har ingen utbrudd i det hele tatt. Genital herpes styres i stor grad ved bruk av antivirale midler; din narkotika diett bestemmes i stor grad av deg som individ påvirket av viruset.

Hvordan kontrollere Herpes

Oppsøke medisinsk behandling hvis du tror du har kontrakt HSV-2. Symptomer omfatter smerter, kløe eller prikking i området der utslett vil utvikle - kjønnsorganer, lår, sete eller anus. Dette utslett er rød og har blemmer, som til slutt skorpe over og helbrede, samt mulig smertefull vannlating. Ifølge Mayo Clinic, andre symptomer på en første utbruddet er hodepine og andre smerter og smerter, feber og hovne lymfekjertler i lysken. Bare en lege kan diagnostisere noen med genital herpes og anbefale riktig behandling.

Ta antivirale medikamenter som anbefalt av legen din. Disse medisiner, inkludert acyclovir, Valacyclovir og famciclovir mål HSV-2, bidrar til å forkorte og utbrudd og redusere dens effekter. The Mayo Clinic rapporterer at personer som har sjeldne utbrudd generelt ta antivirale medisiner bare under et utbrudd.

Diskuter daglig undertrykkende behandling med legen din. Denne behandling, som et antiviralt medikament tas daglig, hjelper mennesker med hyppige utbrudd symptomer sjeldnere. Ifølge Mayo Clinic og GlaxoSmithKline, produsenten av det antivirale medikament Valtrex, hjelper denne behandlingen også redusere sjansene for å overføre viruset til andre.

Administrer utbrudd med enkle trinn i hjemmet. Selv om det ikke er laget spesielt for å behandle eller kurere tilstanden, kan disse trinnene hastighet helbredelse. GlaxoSmithKline anbefaler å sørge for at sår og rene og tørre, som du løstsittende klær for ikke å irritere sår og bruke kjøleelementer for å gi lindring.

Oppretthold en generell sunn livsstil. GlaxoSmithKline rapporterer at personer med god allmenntilstand kan ha færre utbrudd, og anbefaler å ta positive skritt som å sove nok, spise sunt, unngå alkohol og andre rusmidler, trene samt minimere stress.

Hint

  • Alltid velge sikrere sex praksis for å beskytte deg og andre mot seksuelt overførbare sykdommer, inkludert genital herpes. Selv om kondomer er en effektiv barriere, være oppmerksom på at genital herpes kan spres gjennom kontakt med hud som en kondom ikke dekker.
  • Ikke bruk behandlinger som ikke er anbefalt av en lege å behandle genital herpes. Ikke-godkjente eller hjemme behandlinger kan faktisk forsinke tiden det tar for sårene å gro.
  • Ingen medisiner eller annen behandling kan kurere genital herpes.
  • Ikke ha sex når du har et utbrudd eller i løpet av prodromal fase (kløe eller prikking før et utbrudd skjer).