Digidexo.com

Hvordan kalde sår Utvikle?

Innledning

Forkjølelsessår er smittsomme hudlesjoner forårsaket av herpes virus. Sårene er også kjent som munnherpes. Etter eksponering mot herpes simplex virus, utvikler den første munns vanligvis i løpet av 20 dager. Selv forkjølelsessår er svært vanlig, ikke alle som er utsatt for hud utbrudd får sykdommen. Forkjølelsessår har ingen kur, men det er medisinske og urte behandlinger som kan hindre utvikling av forkjølelsessår eller akselerere den helbredende tid.

Forkjølelsessår Definert

Forkjølelsessår er hudlesjoner som vanligvis utvikler rundt lepper, munn, nese og hake. Men forkjølelsessår finnes også i munnen, på hendene eller i sjeldne tilfeller, i øynene. Forkjølelsessår er små, væskefylte, røde blemmer som er ganske merkbar. Sårene er også smertefullt. Folks immunforsvar er forskjellige og dette påvirker hyppighet, varighet og antall forkjølelsessår. Symptomer på forkjølelsessår variere med hver person. Med noen mennesker en hard bump former under huden og noen dager senere den kalde sår utvikler seg. For andre er det smerte, kløe eller prikking i tomtearealet før forkjølelsessår former. Ifølge Mayo Clinic, "Den blemmer dannes og brytes, og slam. Deretter en gul skorpe skjemaer og endelig sloughs av å avdekke rosa hud som helbreder uten et arr."

Cold sår Development

Herpes simplex virus har to typer. Type 1 fører stort sett forkjølelsessår. Men Type 2, som vanligvis forårsaker genital herpes, kan også forårsake forkjølelsessår. Herpes er spredt på mange måter og ifølge Centers for Disease Control and Prevention folk kan spre herpes uten å vite at de har det. The Mayo Clinic sier: "Du får den første episoden av herpes infeksjon fra en annen person som har en aktiv lesjon." Den vanligste metoden for overføring er kyssing eller berøre ansiktet av en infisert person. Forkjølelsessår vanligvis leges i tide uten å bruke noen behandlinger. Noen mennesker har en kald sår i løpet av livet, mens andre får hyppige utbrudd. Cold sår utvikling kan utløses på flere måter. Stress, dårlig kosthold, for mye soling og ikke engang søvn kan alle få en kald sår. En sykdom som kompromitterer immunsystemet kan også utløse munnsår.