Digidexo.com

Hva objektiv brukes for Nærsynthet?

Hva objektiv brukes for Nærsynthet?


Skjeling er et godt blikk for Clint Eastwood eller Robert De Niro, men for det meste av resten av oss, er det en problemfri. Når du er nærsynt, eller nærsynt, har du vanskeligheter med å se på avstand uten briller eller kontakter. Linser som korrigerer nærsynt syn har spesielle funksjoner og egenskaper.

Funksjon og betydning

Hjelpe brille og kontaktlinser du ser bedre ved å omdirigere lysstråler gjennom objektivet og inn i øyet. Objektiver fungerer ved å legge til eller trekke fokus kraften i hornhinnen og linsen. Nærsynte linser er konkave og er tykkere ved kantene og tynnere i midten av linsen.

Nærsynt Lens og diopter

Nærsynt reseptbelagte linser er skrevet i minus makt. En opptog eller kontaktlinsestyrke vil ha en tegn (-) foran et tall, som indikerer hvor mye resept trengs i objektivet, også kalt en diopter. Linsestyrke varierer 0,00 til 20,00 dioptrier eller enda høyere og er foreskrevet i trinn 0,25. Et eksempel på nærsynt linsestyrke er -2.00 eller -2,25. Jo høyere tall, jo tykkere linsen.

Materiale

De fleste objektiver for nærsynt visjon er laget av plast, men er tilgjengelig i mange materialer. Glass er den tyngste type linse materiale og er ikke brukt veldig ofte for nærsynt resepter. Polykarbonat er et ideelt materiale hvis du er nærsynt fordi linsene er tynnere og lettere, og også mer slitesterke enn vanlige plast eller glass.

Et annet objektiv alternativ for nærsynt korreksjon kalles fotokromiske, et objektiv som blir mørkere ute og lettere innendørs. Skiftende glass er nyttig hvis du har en sterk resept og ikke ønsker å bytte briller hver gang du går ute eller inne.

Kontaktlinser for Nærsynthet

Kontaktlinser korrigere synet på samme måte brilleglass fungerer. Kontakter er laget av spesielle typer plast og silikon og bøye lys for å korrigere synet. Kontakt linser for nærsynthet er tykkere i kantene enn i midten, akkurat som objektiver for briller. Kontaktlinse resept makt kan ha en litt annen rekke enn din opptog resept, fordi kontaktlinser sitte nærmere øyet og brekker lys annerledes.