Digidexo.com

Bivirkninger av Herb Gymnema

Bivirkninger av Herb Gymnema


Gymnema, også kalt Gymnema Sylvestre, er en plante som vanligvis finnes i de tropiske skogene i Sør- og Sentral-India. Det har blitt brukt som en naturlig medisin i århundrer, og er best kjent for sin effekt på hypo / hyperglykemi og diabetes. Den kan også brukes til å behandle forstoppelse, leversykdom, vannretensjon, blodtrykk problemer, arrytmi og tachykardi. Den kan også brukes til vekttap ved å redusere smak for søt mat derfor eliminere cravings. Det er potensielle bivirkninger som er kjent for å være et resultat av å ta gymnema men siden det er et alternativt produkt som ikke har blitt godkjent av FDA, kan det være ukjente bivirkninger også. Alltid diskutere enhver og alle alternative løsninger med legen din før du tar noen.

Urolig mage

Gymnena kan føre til en urolig mage, så det anbefales at du tar urt med mat. Siden det woks å lindre forstoppelse, kan det også føre til kramper, spesielt hvis tatt på tom mage.

Hypoglykemi

En annen mulig bivirkning, som nevnt av Drugs.com, er hypoglykemi eller svært lavt blodsukker. Gymnema.net sier: "Ekstremt høye doser kan ha potensial til å indusere hypoglykemi hos personer som er utsatt for hypoglykemiske episoder." Ifølge Rxlist.com, de som tar insulin for diabetes har en økt risiko for svært lavt blodsukker.

Interferens med Taste

Ifølge Drugs.com, intereferes gymnema med evnen til å smake både søte og bitre smaker. Interferensen med søt smak er det som gjør gymnema effektiv som et vekttap supplement, ifølge gymnema.net.

Kontra

Fordi så lite er kjent om bivirkninger av Gymnema, anbefaler RxList ikke bruke den hvis du er gravid eller planlagt for kirurgi innen to uker. Gymnema.net sier at i tillegg til insulin, visse legemidler og andre stoffer, som for eksempel antidepressiva, acetylsalisylsyre og johannesurt kan forbedre urten blod-sukker senkende effekt.