Digidexo.com

Tips og triks for å sove bedre

Tips og triks for å sove bedre


Alle som har plaget søvnmønster vil fortelle deg at en natt av rastløshet er en natt for mange. Å få nok søvn om natten er avgjørende for din generelle velvære. Å være uthvilt hjelper deg fungere i løpet av dagen, abets din mentale helse, kan du føle deg energi og holder deg fra disse søvnmangel crabby stemninger. Hvis bedre søvn er hva du trenger, men du ikke har noen interesse i reseptbelagte sovemedisiner, prøve noen naturlige triks hjemme for å unngå følelsen som en zombie neste dag.

Bed Comfort

Du kan gå glipp av en god natts søvn fordi kroppen din er ubehagelig i sengen. En fast madrass, en myk madrass, feil squishiness av puta eller enda en skrapete dyne er mulige faktorer som kan hindre deg fra slummer. Før du diagnostisere deg selv med søvnløshet, analysere hvor behagelig sengen egentlig er, og se om det er ting du kan forbedre for å hjelpe søvn. Noe så enkelt som å bla madrassen din, og legger en madrass pad eller kjøpe en ny pute kan være alt som skal til for å gjenopprette restfulness.

Tidsplan

Når du var barn, dine foreldre hadde du på en sovende tidsplan. Du gikk til sengs på et bestemt time og våknet opp på et bestemt time. Fagfolk fra MayoClinic.com si en sovende tidsplan er viktig å bedre søvn fordi det skaper en søvn-våkne syklus, noe som gjør det lettere for kroppen å sovne om kvelden. For å gjøre en søvn tidsplan, finne ut hvilken tid du har til å våkne opp i morgen for å få klar for dagen, og jobbe bakover for å komme opp med en passende tid til å gå til sengs. Stick med denne tidsplanen så tett som mulig.

Sett Koffein Away

Ok du kaffe og te drinkers, er det på tide å sette koffein bort før sengetid. Mange mennesker er avhengige av en kveld eller sen ettermiddag kopp kaffe for å bidra til å gjøre det gjennom kvelden timer å tilberede middag, badende barn eller jobber sent, men spor av koffein fortsatt i systemet ditt når du legger deg for sengen kan gi deg en urolig søvn . Bytt til koffeinfri hvis du må, eller angi en koffein-cutoff tid tidlig på ettermiddagen, slik at når du går i dvale koffein har forlatt systemet.

Slappe av

Hvis du tilbringer tid foran datamaskinen om natten og tror at du kan hoppe rett i seng og sovner, tro om igjen. Det er viktig å gi deg selv tid for avslapping på kvelden, for å få kroppen i humør til å sove. Tvinge kroppen til å skifte gir raskt, for eksempel å gå fra arbeid til å sove, ikke gir hjernen din en sjanse til å hvile eller trappe ned. Innlemme en avslappende rutine i kveld. Ta en varm dusj, meditere, lese en bok eller gjøre dype pusteøvelser før du setter deg selv til sengs.

Elektronikk

Hvis du er den type dårlig sovende som våkner å se på klokken hvert femte minutt - og da teller hvor mange timer det er igjen til alarmen går - dekke klokke med en mørk skjorte eller håndkle slik at det er ute av sinn , ute av syne. Prøv å ikke tenke på hva klokka er eller hvor mange timer søvn du får. Jo mer du tenker på det, jo mer sinnet har problemer med å slappe av.

Lavendel

Lavendel har en avslappende og beroligende effekt som kan brukes til å hjelpe søvn. Du kan spray litt lavendelolje på puta, drikke lavendel te eller tenne en lavendel-duftende stearinlys. Duften skal sette deg i en avslappet tilstand, slik at kropp og sinn trappe ned.