Digidexo.com

Hva Infeksjoner kan være forårsaket av Salmonella forgiftning?

Salmonella er det vanlige navnet brukes for en stor gruppe av beslektede bakterier som kan invadere tarmkanalen. Infeksjon med salmonella kan føre til at sykdommer gastroenteritt, salmonellose og tyfoidfeber.

Fakta

Ifølge Mayo Clinic, er det mer enn 2000 forskjellige typer av salmonellabakterier. Ut av dette store antallet, omtrent ett dusin arter utløse menneskelig sykdom.

Gastroenteritt og Salmonellose

The Mayo Clinic siterer gastroenteritt som hoved salmonella-relatert sykdom, med symptomer som magesmerter, diaré, kvalme, oppkast, hodepine, feber, frysninger, muskelsmerter og blodig avføring. De fleste infeksjoner kommer fra forbruk av kokt eller rå egg, eggprodukter, fjærkre og kjøtt. The Centers for Disease Control and Prevention refererer til gastroenteritt symptomer som salmonellose.

Tyfoidfeber

Salmonella-infeksjon kan også utløse et anfall av tyfoidfeber, en potensielt livstruende sykdom med symptomer som feber i overkant av 102 Fahrenheit, forstoppelse eller diaré, hoste, mental forvirring, lever og milt utvidelse og langsom hjerterytme.

Reiters sykdom

I kjølvannet av en salmonella infeksjon, kan noen individer utvikle en tilstand som kalles Reiters sykdom, eller reaktiv artritt. Symptomer inkluderer leddsmerter, øyeirritasjon og smertefull vannlating.

Komplikasjoner

Potensielle komplikasjoner av salmonella forgiftning inkluderer dehydrering av alvorlig diaré og livstruende infeksjon i blodet og organer som ryggmargen, hjernen eller hjertet.