Digidexo.com

Slik unngår du at liktorn og hard hud

Liktorn og hard hud er tykkere områder av huden som følge av press. Hvis dette trykket fortsetter, huden blir tykkere og kan bli smertefull eller skjemmende. Dette er når vi søker behandling. Men i mange tilfeller liktorn og hard hud kan forebygges. Bare følg disse trinnene:

Bruksanvisning

Endre fottøy. Dette kan være alt som er nødvendig, siden den vanligste årsaken til en mais eller callus er dårlig montering sko. En sko kan være for stramt eller for løst og gni over tærne. Hvis skoen er en slip på stil, så tærne vil klore å holde skoen på - noe som gjør tærne mer utsatt for press. En ryggløse skoen ikke støtter foten og overdreven friksjon kan forårsake hard hud for å danne på baksiden av hælen. Så en god passform sko med blonder eller stropp og støttende hæl er første skritt i å forebygge hard hud og liktorn fra forming. I varmere vær kan du være i stand til å bære en åpen tå sko for å hindre direkte press på tærne.

Påfør en mykgjørende eller fuktighetskrem til føttene etter bading eller dusjing. Det er best å gjøre dette når du sitter ned, slik at den kan suge inn i huden. Hvis huden din er veldig tørr så kan du være mer utsatt for hard hud og liktorn.

Tørk føttene grundig med særlig vekt mellom tærne. Unngå pulver som de vil bli fanget mellom tærne og gjøre saken verre. En åpen tå sko vil bidra til å holde føttene kjølig hindre overdreven svetting. Hvis føttene svetter mye, kan svetten samle mellom tærne og danner en myk korn som kan være svært smertefullt.

Gni noen tørre områder med tørr hud med en pimpstein eller fot fil. Forsøk aldri å kutte huden unna.

Besøk din podiatrist Hvis du fortsetter å få liktorn og hard hud. De vil være i stand til å fortelle deg årsaken til problemet sammen med fjerning av mais eller callus. I noen tilfeller er årsaken kan skyldes en mekanisk eller strukturelt problem med foten. For eksempel, liktorn ofte danner på tærne som et resultat av en liktorn.

Tips og advarsler

  • Hvis du har diabetes, dårlig sirkulasjon, leddgikt, dårlig immunforsvar, eller du ikke kan nå eller se føttene, alltid søke legehjelp før du prøver å behandle en mais eller callus selv.
  • Bruk aldri kjemiske mais pads eller salver. Disse kan bryte ned huden rundt mais eller callus gjør området meget smertefullt og utsatt for smitte.