Digidexo.com

Klem Nerve Utbedring

En klemt nerve er kompresjon, innsnevring eller strekking av en nerve. Dette skjer når for mye trykk påføres en nerve ved omgivende muskler og blodkar. Denne type skade har en tendens til å interferere med nervefunksjon. Resultatet er en smerte som stråler ut fra skadestedet. Nummenhet, prikking, svie og svakhet er noen av symptomene på en klemt nerve. Denne typen skader kan føre til nevropati, carpal tunnel syndrom og senebetennelse. De fleste blir med egenomsorg. Hvis symptomene ikke bedrer seg etter flere dager med egenomsorg, ta kontakt med helsepersonell.

Self-Care

Etter å knipe en nerve, først stoppe den aktiviteten som forårsaket skaden. Fortsetter aktiviteten vil bare forverre skaden. Hvil i området der klemt nerve ligger. Noe som svulmet sener på grunn av overforbruk kan føre til en klemt nerve. Det er godt å gi noen hevelse, sett og usett, en sjanse til å gå ned. Området kan bli immobilisert så godt med en skinne eller en krage. For å lindre smerte og hevelse rundt nerve området, ta ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler som ibuprofen og naproksen.

Legehjelp

En omsorgsperson kan bruke kortikosteroid injeksjoner for å redusere smerter og betennelser. Fysioterapi øvelser brukes til å styrke og strekke musklene å tilby lettelse fra press på nervene. En fysioterapeut kan også foreslå endringer i aktiviteter som påvirker klemt nerve området. Hvis en klemt nerve ikke svarer etter noen uker med egenomsorg rettsmidler så kirurgi kan være et alternativ. Den type kirurgi er avhengig av skadestedet. Kirurgi kan innebære fjerning av bein spurs eller biter av bein for å ta presset av nerve nettstedet.

Forebygging

Det finnes måter å forsøke å hindre en klemt nerve. Prøv å nå en sunn vekt. Ekstra vekt legger press på muskler og nerver. Opprettholde god holdning vil bidra til å holde presset på nerver i ryggen og skuldrene. Trening for å styrke musklene og holde sin fleksibilitet. En sterk muskelen er mindre sannsynlig å bli skadet og hovne opp knipe nerver. Mens du er på jobb eller hjemme, begrense eksponeringen for repeterende aktiviteter. Ta mange pauser eller bytte til en annen aktivitet en stund. Dette vil bidra til å forhindre klem nerver samt tilby noen lettelse for de som allerede er i klem.