Digidexo.com

Hvilke stoffer vil absorbere mest vann?

Hvilke stoffer vil absorbere mest vann?


Noen klut er svært effektiv til å absorbere fuktighet. Hastigheten av vannopptak måles ved hjelp av den tiden det tar for vann å bli absorbert av et bestemt materiale som er blitt dyppet i vann.

Polymer Material

Stoff som er laget av polymermateriale er veldig flinke til absorpsjon. Polyester er laget av plast, som har blitt endret i fine tråder, og deretter inn i garnet, og deretter sentrifugert for å skape det endelige produktet. Ettersom den er laget av plast, gjør stoffet selv faktisk ikke absorberer fuktighet, men mellomrommene i stoffet gjør.

Bomull

Bomull er en naturlig absorberende, så vel som en naturlig fiber. Hvor en absorberende bomullsstoff er vil være avhengig av den type som brukes bomull. Bomull er svært porøs, noe som gjør den til en naturlig absorber av fuktighet.

Terry Cloth

Frotté er best når det gjelder bleie stoff fordi det er svært absorberende og holdbar. Det blir mykere med hver vask, og det krymper ikke.

Fugleperspektiv Cloth

Et annet absorberende stoff er fugle klut, ifølge Modernstork.com. Det er tett vevd. Det er imidlertid mer kostbart enn andre typer bleie stoff.

Gasbind Cloth

Den letteste av alle bleie stoffer, men likevel svært absorberende, er gasbind stoff, noe som er fint spunnet, vevd løst og myk.

Hamp og bambus

Hamp stoffer som er laget av fleece og fransk frotté er ganske absorberende, som er stretch frotté og hamp jersey. Bambus stoffet er nesten like absorberende som hamp.

Ull

Ull, som er en naturlig fiber, er også absorberende, bemerker Bubbaearth.com.