Digidexo.com

Elizabethan Mat & Kosthold

Under Elisabethansk tid, som fant sted i slutten av det 16. århundre England, folk visste svært lite om ernæring og elementene i et sunt kosthold. På grunn av denne maten folk spiste kom til å representere status og rikdom i stedet for helse og ernæring. Denne vektleggingen av overdrevent forbruk kombinert med religiøse krav til spising, for eksempel faste for lange perioder, må den Elizabethan diett en å unngå gjenskape.

Elizabethan Mat

Under Elisabethansk tid den velstående sett uforberedt mat, for eksempel frukt og grønnsaker, med mistenksomhet. På grunn av dette de forbrukes svært lite. Frukt og grønnsaker var reservert for de fattige, for som "mat fra bakken" ble delegert. Meieriprodukter ble også sett ned på av den velstående Elizabethans, og derfor også betraktet mat for de fattige.

Den velstående Elizabethans ønsket å vise sin status ved å spise store mengder kjøtt. Disse rettene varierte fra det vanlige, for eksempel gris, kylling, kanin, og oksekjøtt til Odd og tilsynelatende uappetittlig, for eksempel kokt due og kalver føtter.

Elizabethan Meal

Mange Elizabethan måltider var forberedt på en bankett stil, der verten var opptatt av å vise rikdom og status gjennom innholdet i måltidet. På grunn av dette Elizabethan måltider var ofte fester hvor minneverdige visuelle skjermer og utskeielser av mat var viktig. Måltidet ble konsumert uten sølvtøy, og standarden var for en person til å skjære en skive av kjøtt med en kniv og deretter spise den med et stykke brød som en plate.

Elizabethans også fortært en stor mengde forskjellige øl, inkludert mjød, en søt alkoholholdig drikke, som ble imbibed av alle medlemmer av Elizabethan samfunnet - fra de fattige til de rike.

Elizabethan Diet

Fordi adelen under Elisabethansk tid så ned på frukt, grønnsaker og meieri deres kosthold manglet mange viktige vitaminer og mineraler, deriblant vitamin C, kalsium og fiber. Denne mangelen på ernæring førte til en rekke helseproblemer, som for eksempel dårlige tenner og hudsykdommer.

Faktisk ble moderne som har dårlige eller svertet tenner, og folk ville bruke store mengder penger på sukker - og deretter en kostbar vare - fordi det var kjent for å sverte tenner. Og hvis sukker var ikke tilgjengelig noen Elizabethans ville selv bruke kosmetikk for å få en svart farge på tennene sine.