Digidexo.com

Rødkløver helsemessige fordeler

Rødkløver helsemessige fordeler


Rødkløver er en flerårig urt som finnes vanligvis i Nord-Amerika og Europa som blomster har blitt brukt i århundrer som et middel for en rekke lidelser. Dets vitenskapelige navnet er Trifolium pratense, og det er også kjent som beebread, ku kløver, lilla kløver og Missouri melk vetch.

Historie

Rødkløver ble dyrket hovedsakelig som mat for beitedyr, men det har vært brukt som medisin siden antikken. Tradisjonelle kinesiske healere brukte den til å behandle luftveislidelser, og 19. århundre herbalists brukte det som å behandle kreft, eksem og kjønnssykdommer.

Funksjon

Rødkløver inneholder kalsium, krom, magnesium, niacin, fosfor, kalium, tiamin og vitamin C. Moderne forskning har funnet urten for å være en rik kilde til kjemikalier kjent som isoflavoner, som fungerer som østrogener. Disse har vært gjenstand for forskning i behandling av menopausale symptomer, kardiovaskulære tilstander og bentap på grunn av osteoporose. Forskere ser også på isoflavoner som en behandling for visse typer kreft.

Bruksområder

Rødkløver kosttilskudd har vært vist i studier for å øke sunn HDL kolesterol hos kvinner, slik forskerne ser på urten for mulig forebygging av hjerte- og karsykdommer som ofte følger med overgangsalderen. I tillegg har noen studier vist at et ekstrakt av rødkløver kan bremse bentap assosiert med osteoporose.

Tradisjonelt har rødkløver blitt brukt som barnehostemedisinen. Salver laget med rødkløver har lenge blitt brukt av tradisjonelle naturmedisinere for behandling av psoriasis, eksem og utslett.

Behandlinger

Rødkløver kan tas som en te, et skjær og i tabletter og kapsler. Den kan også brukes lokalt. Som en te, er 1 til 2 ts tørkede blomster nedsenket i en kopp kokende vann i en halvtime; 2 eller 3 kopper kan tas daglig. Pulverisert urt kommer i kapsler på 500 mg; 2 til 6 kapsler per dag er standard dosering. Rødkløver tinktur kan legges til varmt vann som en te; 60-100 dråper tre ganger om dagen er anbefalt.

Advarsler

Ingen alvorlige bivirkninger er kjent for å være et resultat av inntak av rødkløver, men rådfør deg med legen din før du tar noen rødkløver produktet. Det bør ikke tas av kvinner med en historie av brystkreft, og bør ikke tas av gravide eller ammende kvinner. Folk tar blodfortynnende medisiner bør også unngå urten.