Digidexo.com

Hva African Insekter Bruk Venom å lamme?

Afrika er et fristed for farlige insekter som bruker giften til å lamme sine ofre. Et bitt fra en giftig insekt kan eller ikke kan være dødelig for mennesker, men kan likevel forårsake mye smerte og alvorlig sykdom. Edderkopper, skorpioner, bier, veps og maur er blant de mest giftige insekter i Afrika.

Giftige edderkopper

Button edderkopper er særlig giftige. Mer kjent som svarte enker, deres farge varierer fra krem ​​til svart, og et bitt fra en kvinnelig har evnen til å drepe et barn og alvorlig skade en voksen. Svarte enker bruke sin giften til å lamme insekter før suger livet ut av dem, men et bitt kan også føre til lammelser hos mennesker. Sac edderkopper er kjent for å bite flere mennesker enn noen andre edderkopper. Disse edderkoppene er ganske blek, og deres gift dreper celler og forårsaker vev sammenbrudd og blemmer på bite området. De bruker sin gift til å paralysere og drepe insekter.

De seks-eyed sand edderkopp er spesielt giftig. Funnet i den afrikanske ørkenen, kan en bite drepe en kanin i løpet av noen timer. Giften fra en av disse edderkoppene fører blod fartøy lekkasje, vev ødeleggelse, lammelse og fiasko multiple-organ.

Scorpions

Scorpions lamme sine byttedyr ved å injisere gift gjennom den buede brodd på slutten av halene. Den afrikanske spytter skorpion er den mest giftige. Den kornete tykk tailed skorpion liker hardpakket sand og modig jord, og aktivt kjører rundt på jakt etter byttedyr. Funnet i Cape Town og vestlige Zimbabwe, er denne type skorpion svært giftige og dreper rundt seks mennesker hvert år. Vanligvis finnes under steiner og stokker, er den sørafrikanske fattail vurderes av de farligste i Afrika. Dens gift er svært potent og kan forårsake død hos barn. Den fattail skorpion er den dødeligste av arten. Funnet i ørkener og tørre habitater, disse skorpioner er ansvarlig for flere dødsfall hvert år. Giftige skorpion stikk forårsake smerte, nummenhet og lammelser, og uten behandling kan døden inntreffe, hvorav barn er mest utsatt.

Bier og veps

En bie stikk er giftigste, og kan føre til forbigående lammelser. Hvis en person er stukket flere ganger, kan hennes luftveiene bli lammet; hos personer som er allergisk mot bier, kunne bare en brodd få alvorlige konsekvenser. Africanized honningbier, også kjent som drapsmann bier, er svært aggressiv og selv om deres gift er ikke mer potent enn en vanlig honningbie, de er kjent for å angripe i større antall og til å forfølge dyr og mennesker for langt større avstander. Som med alle andre bier, vil en Africanized honningbie dø etter at det svir. Spider veps bruker giften til å lamme taranteller før du legger ett egg på tarantellen mage at når klekket, vil sluke tarantula fra innsiden og ut. Et stikk fra en edderkopp veps er ikke dødelig for mennesker, men giften forårsaker ekstrem smerte, og antihistaminer må tas for å motvirke effektene.

Maur

Hogst maur er en av de mest giftige insekter i verden. Et stikk fra en slåmaskin maur er mer potent enn en bie stikk og forårsaker smerte, svie, elveblest, midlertidig lammelse og kvalme. Brann maur, som finnes i de vestlige delene av Afrika, har en giftig brodd som kan føre til en persons hud å føle at det er på brann. Ett stikk er ikke farlig og kan behandles, men hvis maurene sverme de er i stand til å drepe en person eller et dyr, og en allergisk reaksjon på en brann maur brodd kan føre til hevelse og lammelser.