Digidexo.com

Slik Spot Eye Cancer

Kreft i øyet kan manifestere seg på to forskjellige måter: kreftformer som starter inne i øyet (for eksempel melanom eller intraokulær lymfom), og kreftformer som sprer seg til øyet fra andre deler av kroppen (for eksempel bryst eller lungekreft). De fleste kreftpasienter øye ikke har merkbare symptomer mindre kreften vokser i visse deler av øyet eller vokser til et avansert stadium. Spotting disse typer øye kreft er enkelt; avhengig av regelmessige undersøkelser og fokusere på fysiske endringer i øyet eller til din visjon er nøkkelen i å fange mindre åpen kreft i øyet.

Bruksanvisning

Spot Eye Cancer

•  Se etter en voksende flekk på iris. Iris er den fargede delen av øyet som omgir eleven. Noen ganger melanom i øyet i utgangspunktet viser seg som en flekk på iris som endrer størrelse eller form.

Merknad om det er noen fysiske endringer i plasseringen av øyeeplet - har det forandret posisjon innenfor socket? Se etter endringer i hvordan øyeeplet beveger seg i sokkelen - synes det å bevege seg på en annen måte enn det vanligvis gjør? Utstående øyne kan også være en indikator på øye kreft. I sjeldne tilfeller (vanligvis store orbital svulster), kan du føle smerte.

Merk eventuelle endringer i synet. Redusert evne til å se, et tap av synsfeltet eller flekker og bølgede linjer som drift inn og ut av synsfeltet kan være symptomer på øye kreft. Selv om du bør snakke med legen din hvis du har noen mulige symptomer på øye kreft, sørg for å diskutere eventuelle endringer i synet, siden disse spesifikke symptomer kan representere en rekke øyeproblemer - selv bare aldring - og er ikke nødvendigvis spesifikke for kreft.

Besøk en øyelege for regelmessige øye eksamener - spesielt hvis du eller familien din lege tror du kan ha økt risiko for øye kreft. Dette er den beste måten å få øye øye kreft. Ved å besøke en øyelege regelmessig, kan du være sikker på å markere eventuelle endringer i øyet helse eller visjon og løse eventuelle problemer som de oppstår.