Digidexo.com

Hvordan vet du at din Carb er dårlig?

Hvordan vet du at din Carb er dårlig?


En gang det er vanskelig å tyde all informasjon om hva som er bra eller dårlig å spise, spesielt når det kommer til karbohydrater. Egentlig kan ingen mat anses all dårlig hvis spises i moderate mengder. Men det er karbohydrater som tjener kroppen din godt og karbohydrater som ikke gjør det. Rutetider og forpliktelser ser ut til å bare øke i et travelt samfunn, og som fører til å spise på rømmen. Sørg for å bevæpne deg selv med kunnskap om hva karbohydrater gir drivstoff for kroppen din gjør deg sunne valg.

Hvordan vet du at din Carb er dårlig?

•  Innse ingredienser som går inn i en dårlig carb. Sukker er ansett som en dårlig carb. Sugar sikkert gjør alt mer smakfull, men det er ikke bra for kroppen din og spiser for mye kan føre til vektøkning. Raffinert korn er også inkludert med sukker i å levere rask energi på grunn av produksjon av glukose, men anses dårlig for kroppen som helhet.

Bestem fiberinnholdet i maten din. Fiber gjør et karbohydrat bedre fordi den bremser hastigheten som at mat blir absorbert av kroppen, som i sin tur bidrar til å jevne ut blodsukkeret. Kveld ut blodsukkeret forebygger type 2-diabetes. Nærmere bestemt, prøver å spise mer frukt, grønnsaker, bønner og helkorn å få høyest fiberinnhold i ditt karbohydrat diett. Mange matvarer er merket "høy i fiber" eller "fullkorn" så sjekk etiketten og gjøre sammenligninger for å se om påstandene er korrekte.

Se etter hvordan hvit carb vises. Den hvitere karbohydrat, jo mer sannsynlig at du ser på et dårlig valg. Den hvite fargen på brød og ris er bevis på at en raffinert korn har blitt brukt som en ingrediens. På en mat etikett disse elementene (som mel) kan være oppført som "beriket", som høres sunt, men egentlig er det ikke.

Sjekk maten etiketten. Karbohydrater kan være enkle, for eksempel sukker, eller mer komplekse. Når karbohydrater er komplekse, knytte de tre eller flere sukker sammen. Jo mer komplekse karbohydrater, jo bedre de er for kroppen din. Finn ut om maten er sunn eller ikke ved factoring i alt på etiketten. Se etter sine samlede fiber, sukker og karbohydrater. Generelt, jo høyere teller sukkeret, jo verre er det å spise. Den totale for karbohydrater legger typisk sammen fiberen, sukker og andre karbohydrater. Selvfølgelig vil de beste og mest komplekse karbohydrater ikke kommer med en food etikett som de er ferske råvarer og elementer som bønner.

Hint

  • Bær en kort liste over gode og dårlige karbohydrater i vesken eller lommeboken med deg for enkel shopping.
  • Vær forsiktig med å spise på restauranter hvor du ikke kan lese mat etiketter. Stokk med hele matvarer som frukt og grønnsaker for carb valg.