Digidexo.com

Hvordan Grow Feverfew

Viden kjent som en god urt til å behandle visse typer migrene, er feverfew en flerårig innfødt til Sørøst-Europa og Asia, men finnes i mange andre områder. Dette er en perfekt plante for de uten grønne fingre. Det vil vokse hvor som helst, selv i dårlig jord og blant ugress. Dens rykte for å være lite vedlikehold beviser mange amatør herbalists å vokse feverfew rett i sine egne bakgårder.

Bruksanvisning

•  Bestem deg for hvor du skal plante feverfew og hvis du ønsker å bruke potter eller sår frøene rett inn i bakken. Du har mange alternativer siden feverfew vil dukke opp mellom sprekkene i et fortau eller en vegg, en weedy hage eller på en steinete skråning. Feverfew elsker full sol og trenger ikke en overflod av fuktighet.

Plant av frø om våren eller rot divisjon i høst. Feverfew kan vokse opp til to meter. Bladene er fargerike og har en aromatisk lukt, men litt bitter smak. Anlegget vil leve gjennom en mild vinter hvis den plasseres i et skjermet sted.

Se for blomster som vises fra sommeren til midten av høsten og ser ut som tusenfryd med gule sentre. Som feverfew selv sår sine frø, vil blomstene være ganske mange.

Del plantene når de blir for store og anlegg i et annet sted, holde dem fuktig inntil reetableres.

Harvests hele anlegget mens i blomst. Skjær bladene og blomstene etter behov. Tørk blomstene med forsiden ned på en flat overflate for å bruke senere i potpourri. Bladene, blomster og til, stilkene, blir brukt til medisinske formål, og er det som gir den feverfew sin kommersielle verdi.

Oppbevar ikke lenger enn 120 dager for å ha full effekt. Studier viser feverfew bladene er best lagret i pulverisert form i fryseforhold (-15C).

Tips og advarsler

  • Din rosehagen vil elske det hvis du vil velge det å være stedet for din feverfew. Det vil tiltrekke seg de pesky bladlus bort fra busker og både planter lage fine snittblomster.
  • Konsulter lege før du bruker feverfew. Unngå å bruke i noen form under svangerskapet.