Digidexo.com

Frossen skulder Behandling Alternativer

Frossen skulder, også kalt lim capsulitis, kan føre til smerter, stivhet og tap av bevegelse i skulderleddet. Frossen skulder forekommer oftest etter et traume til skulderen eller etter skulderkirurgi. Hvis du opplever noen av disse symptomene, bør du oppsøke lege for å diskutere behandlingsalternativer.

Medisinering

Den første behandling for en frossen skulder er å redusere smerte. Ta en anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen eller naproxen lindrer hevelsen i skulderleddet. For sterke smerter, kan legen forskrive smertestillende medikamenter. Du bør ta noen medisiner regelmessig for å være effektive, snarere enn bare når du føler smerte. Du bør ikke ta anti-inflammatoriske medisiner hvis du har astma, høyt blodtrykk, nyreproblemer eller hjerteproblemer.

Injeksjoner

Kortikosteroid injeksjoner lindre sterke smerter fra en frossen skulder. De kan bidra til å redusere smerter i flere uker om gangen, og også redusere hevelse. Injeksjonsbehandlinger er en kortvarig behandling; langvarig bruk kan skade skulderleddet.

Fysioterapi

Hold frossen skulder like mobil som mulig ved å trene hjemme eller i fysioterapi. En fysioterapeut kan bruke slike behandlinger som varme eller kalde omslag, massasje eller en transkutan elektrisk nervestimulering. Et titalls enhet er en enhet med små pads som er brukt på skulderen din. Små pulser av elektrisitet blir levert gjennom pads, bidrar til å nummen nerveendene og lindre smerte.

Kirurgi

En frossen skulder som er motstandsdyktig mot medisiner, injeksjoner og fysioterapi kan være nødvendig med en operasjon. Arrvev kan bygge opp i skulderleddet og kan trenge å bli fjernet av artroskopisk kirurgi. Opphoping av arrvev kan noen ganger bli brutt opp ved manipulering av skulderleddet. Manipulasjon er gjort under narkose. Leger ofte utføre artroskopi og manipulasjon på samme tid for å gi de beste resultatene. Etter manipulasjon eller artroskopi, er fysioterapi startes innen én til to dager.