Digidexo.com

Bruker for Kortikosteroider

Ofte referert til som steroider, kortikosteroider er svært forskjellig fra den anabole versjonen som brukes til å øke muskel og makt. Dette er en syntetisk versjon av kroppens hormon, kortisol. Disse er blant de beste anti-inflammatoriske medisiner tilgjengelig, og brukes til å lindre en rekke forhold.

Hudproblemer

Kortikosteroider brukes til å behandle mange hudsykdommer, inkludert eksem og psoriasis. Aktuelt kortikosteroider er svært effektive i å redusere betennelse og helbredelse av de røde, kløende flekker assosiert med disse sykdommene. Avhengig av det området av legemet som behandles, kortikosteroider kommer i form av krem, lotion eller gel. Behandlingen bør være begrenset til korte perioder på grunn av den potensielle bivirkninger som kan omfatte tynning av huden, så vel som katarakt.

Kronisk smerte

For de som lider av kroniske smerter på grunn av grove nerver, kan kortikosteroider være svært effektive. Administrert i form av injeksjoner, kan betennelse redusere og lettelse kan komme ganske raskt. Tilbake smerter lider en tendens til å dra nytte av denne type behandling. Dessverre, på grunn av de skadelige bivirkninger av bentap tetthet og svekkede muskler, kortikosteroid injeksjoner bør være begrenset til tre eller fire ganger per år.

Luftveissykdommer

Kortikosteroider er også svært effektivt i behandlingen av luftveissykdommer slik som astma. Inhalerte og nasale kortikosteroider er både allment foreskrevet for å hindre forholdene blir verre. Inhalasjonssteroider er ment å redusere hevelse i luftveiene til lungene. Denne behandlingen skal brukes daglig i flere uker før eventuelle endringer blir lagt merke til. Nasale kortikosteroider er nyttig for å redusere betennelse i nesen. Denne reduksjonen av lunger i stor grad kan bidra til å gjøre puste lettere for astmatikere.

Inflammatoriske sykdommer

Inflammatoriske sykdommer kan dukke opp i mange former, inkludert leddgikt, senebetennelse og kolitt. I disse tilfeller har en tendens til å være kronisk inflammasjon og alvorlig. Orale kortikosteroider er ofte foreskrevet for slike tilstander på grunn av deres kraftige evne til å redusere inflammasjon i kroppen. Selv om de er en av de mest effektive typer kortikosteroider, de kommer med mange potensielt farlige bivirkninger, inkludert humørsvingninger, menstruasjonsforstyrrelser, søvnproblemer, vektøkning og svimmelhet.

Advarsel

De ovennevnte bivirkninger er bare noen av de potensielle seg at kortikosteroider kan forårsake. Sørg for å kontakte legen din med en gang du merker bivirkninger fra kursen av kortikosteroid behandling.