Digidexo.com

Hvordan takle Hypomani

Hypomani er en mild eller moderat grad av mani som eksisterer i stemningslidelser. En person som lider av hypomani kan føle overdrevet glad, energisk og optimistisk. Denne høyden i humøret kan også inneholde elementer av pompøsitet, impulsivitet og unormale økninger i selvfølelse.
Diagnostisering hypomani er ofte vanskelig for psykiske leverandører fordi det skildrer seg selv som lykke. Men hypomani er mer enn bare lykke. Det er et uttrykk for en dypere stemning lidelse som ofte sykluser inn i depresjon. Hvis den ikke behandles riktig, stiller depresjon en stor risiko for selvmord. Selv om det kan være vanskelig for en pasient å gjenkjenne i starten, fortsatte følelser av forhøyet og humør er varselsignaler. Vi kjenner oss selv beste. Så hvis det er unormalt for deg å føle slik du gjør, skal lege kontaktes.

Hvordan takle Hypomani

Hvordan takle Hypomani

•  Få nok søvn. Beløpet som er nødvendig er egentlig avhengig av din historie med søvnmønster. Enten du trenger sju til åtte timers søvn eller fire til seks timer for å fungere, prøv ditt beste for å returnere søvnmønster til det normale. Pasienter som opplever en hypoman episode ofte føler et redusert behov for søvn. Dette er en viktig advarsel tegn på tilstanden og stabilisering er nøkkelen. Hvis du ikke klarer å sove, kan du kontakte en lege eller mental helse spesialist.

Avstå fra å gjøre viktige beslutninger til tross for impulsiv trang. Vent til du føler deg normal før farende inn eventuelle tiltak du kan angre på senere. Hva er normalt for deg avhenger av din historie beslutningsprosesser. Hvis du ikke er en impulsiv person og tradisjonelt veie alternativene før du tar en beslutning, så avstå fra handlinger som er ute av karakter. Hvis du er impulsive eller spontane, er det vanskeligere å holde seg klar av en endring mønster. Opprettholde bevissthet om din karakter og mønstre er viktig.

Avstå fra overflødig koffein, sukker og alkohol fordi de er sentralstimulerende og kan holde deg fra å få resten du trenger. Disse elementene kan også negativt samhandle med noen medisiner som tar. Alkohol er en depressant og bør unngås på grunn av arten av den hypoman prosessen.

4 Sett i beroligende aktiviteter og avstå fra over-stimulerende miljøer. Bruk meditasjon, yoga eller pusteøvelser for å opprettholde dine tanker.

Identifisere medlemmer av din personlige støtteapparat, for eksempel familiemedlemmer, venner og kjære, og nå ut til dem etter behov. Det er viktig å ikke oppleve dette nivået av mani alene.

Kontakt din lokale medisinske og / eller psykisk helse leverandør for pågående hjelp.

ringe 911 umiddelbart for å få hjelp hvis du tenker på selvmord.

Hint

  • Medisinering etterlevelse er avgjørende hvis du allerede har søkt en mental helse evaluering. Øv konsistens med din medisinering diett.
  • Lider av hypomani ofte ikke skjønner det er et problem, og det gjør heller ikke de som er nærmest til dem i løpet av en episode. Tilstanden fører ofte til full blåst mani og depresjon, og kan ikke styres i lengre perioder av gangen. Derfor er psykisk helsehjelp en viktig del av behandlingen.