Digidexo.com

Hva gjør en Pap Test Se etter?

Hva gjør en Pap Test Se etter?


En Papanicolaou (Pap) Testen sjekker unormale celler i livmorhalsen som kan indikere en rekke forhold stede, inkludert betennelse og kreft i livmorhalsen.

Hvordan er en Pap test utført?

En Pap test er en test av livmorhalsen, samlet under en bekken eksamen, som er utført av helsepersonell, for eksempel en lege, sykepleier-jordmor eller sykepleier-utøveren.

Hva gjør en Pap Test Se etter?

En celletest sjekker for abnormaliteter i celler av livmorhalsen og er beregnet på å påvise nærvær av celler som er forbundet med cervical cancer.

Hva andre forhold gjør en Pap Test Detect?

En celletest kan detektere infeksjoner slik som gjær infeksjoner, bakterielle infeksjoner eller seksuelt overførbare sykdommer, slik som humant papilloma virus (HPV), som har vært knyttet til livmorhalskreft.

Hvem bør ha en Pap test?

Kvinner som er seksuelt aktive eller som har en personlig eller familie historie av livmorhalskreft bør ha celleprøver årlig, eller som anbefalt av helsepersonell.

Er Pap Test Pålitelig?

Selv om ingen prøve er alltid pålitelig, er en celletest den beste måten for å påvise unormale celler som kan føre til kreft i livmorhalsen, slik at for behandling før cellene videre til kreft stadium.