Digidexo.com

Bells Parese Øvelser

Bells parese er en tilstand som påvirker evnen til å kontrollere ansiktsmusklene. Nerven som styrer disse musklene går gjennom en liten tunnel i bein som den gjør sin vei til ansiktet. Hvis nerve lider betennelse og hevelse, muligens fra en infeksjon, blir tunnelen for stram for det. Dette fører til et sammenbrudd i kommunikasjonssystemet mellom nerve og ansiktsmusklene, som kan føre til lammelser og svakhet i de ansiktsmusklene. Bare den ene siden av ansiktet som regel påvirkes.

Årsaker og symptomer på Bells parese

Herpes simplex virus er den hyppigste årsaken til Bells parese. I tillegg er det virus som forårsaker vannkopper, helvetesild eller eller den som forårsaker mononukleose kan være årsaken. Det forekommer oftere hos personer som har diabetes, er gravid eller har en øvre luftveisinfeksjon, som en forkjølelse eller influensa. Advarselen tegn og symptomer på Bells parese inkluderer ansikts hengende, problemer med å gjøre ansiktsuttrykk, plutselig svakhet eller lammelse på den ene siden av ansiktet, manglende evne lukke øyet eller smil, lyder som dukker opp høyere på den berørte side, hodepine, smerter i, bak eller foran øret av den berørte side, tap av smakssans og endringer i tåre kvantitet.

Diagnostisering Bells parese

Det er ingen bestemt test for en offisiell ansiktslammelse diagnose. En lege vil gjøre visuelle vurderinger av svakhet i nedre og øvre ansiktsmusklene. Typisk skjer tilstanden på bare den ene siden, og av og til det innebærer munnen, øyelokket eller panne. Hvis det er en forvrengt utseende eller en manglende evne til å bevege ansiktsmusklene, så Bells parese er mistenkt. Noen ganger kan den skadedes smile, men kan ikke vise tennene. Munnen kan henge ned, eller øyelokkene kan ikke lukke. Imaging tester kan gjøres, også, for ytterligere bekreftelse.

Ansikts muskel øvelser, eller nevromuskulær omskolering, kan være svært nyttig i omskolering og opprettholde ansiktsmusklene. En ansikts terapeut kan trene pasienten erkjenner utvalg av ansiktsmusklene for en bedre forståelse av hvordan de fungerer normalt.

Bells parese Øvelser

Hvis du har Bells parese, må du utføre øvelsene presist og langsomt og justere dem til din situasjon. Først er det viktig å bli kjent med ansiktet ditt. Bruk et speil for nøyaktig overvåking. Det er viktig å jobbe musklene i en mild, tålmodig måte. Nøkkelen er å balansere bevegelse med upåvirket side. Prøv å holde musklene isolert. Pasienter som er rammet er lært å sikte øvelser mot bestemte muskelgrupper med mindre bevegelser for å skaffe mer presisjon for de nødvendige ansiktsbevegelser. Utfør øvelsene i en symmetrisk måte. Ansikts øvelser skal gjøres i korte intervaller to til tre ganger per dag, eller oftere hvis det er mulig.

Et utvalg av ansikts øvelser kan hjelpe deg å få ansikts muskelkontroll. Noen av disse inkluderer sniffing, fakling neseborene, rynker nesen, curling overleppen opp mens heve det og gjør det stikker, komprimere leppene, pucke og deretter plystring, trekke dig lepper mot midten av ansiktet med en tommel og peke finger, heve øyenbrynene og holde den posisjonen i 10 til 15 sekunder, blunker med det ene øyet og så den andre, og frowning mens du tegner øyenbrynene nedover.

Etter en ansikts terapeut lærer deg øvelsene på et kontor, så kan du gjøre dem i komfortable hjem. Øvelsene må kanskje gjøres i tre til fem år. Positive resultater kommer i sakte tempo, men de kan forventes å vare lenge eller være permanent.