Digidexo.com

Tidlig Barretts øsofagus

Tidlig Barretts øsofagus er definert av Mayo Clinic som, "en tilstand der cellene, fôr den nederste delen av spiserøret har blitt skadet, og erstattet med unormale celler. Over tid vil disse skadede celler kan forvandle seg til kreft i spiserøret. Ifølge Mayo Clinic, "personer som har blitt diagnostisert med syre reflux sykdom har en liten sjanse for å utvikle Barretts øsofagus." Dessuten, tidlig deteksjon av Barretts øsofagus spiller en avgjørende rolle i deteksjon og forebygging av spiserørskreft.

Symptomer

Symptomer på Barretts øsofagus er vanligvis asymptomatiske (uten symptomer). Men ifølge Mayo Clinic, enkeltpersoner som opplever "kronisk halsbrann, svelgeproblemer, oppkast blod eller har en tjæreaktig avføring bør søke lege."

Diagnose

Legen din kan undersøke spiserøret med et endoskop (et rør som kan vise innsiden eller spiserøret.) Hvis en merkbar endring i spiserøret fôr er til stede, kan legen din for å gjøre en biopsi (ta vevsprøver) som skal sendes til en patolog å se på under et mikroskop.

Staging

Ifølge Mayo Clinic, vil vev prøvene bli gradert for å bestemme mengden av endringen i cellene. Patologen vil returnere laboratoriet rapport til din lege, som vil si noe om graden av dysplasi (pre-cancerous). Hvis ingen dysplasi er funnet, har ingen forandringer i cellene oppstått. Hvis en minimal endring i cellevevet blir oppdaget, da kreftfaren snart kan utvikle. Videre, hvis det er en vesentlig endring er cellestruktur, i henhold til de Mayo Clinic, "høyverdig dysplasi er antatt å være det siste trinnet før cellene endres til spiserørskreft."

Behandling

Behandling for tidlig Barretts øsofagus behandles vanligvis ved årlige endoskopi oppfølging eksamener med legen din. I noen tilfeller kan medisiner for å kontrollere acid reflux sykdom forskrives også. Hvis du har lav grad av Barretts øsofagus, kan en endoskopi være preformed av legen hver sjette måned for å overvåke sykdommen.

Forebygging

Ifølge Mayo Clinic, personer diagnostisert med Barretts øsofagus kan "utvikle esophageal kreft. Imidlertid opprettholde en sunn livsstil ved å spise mindre porsjoner, og avstå fra å ligge nede i flere timer etter måltidet kan bidra til å forhindre tidlig Barretts øsofagus."