Digidexo.com

Hva er behandlingen for Strålingspneumonitt?

Hva er behandlingen for Strålingspneumonitt?


Strålingspneumonitt er betennelse i lungene forårsaket stråleterapi. Stråling behandlinger for kreftceller i brystet eller brystet kan påvirke friske celler. Etter å ha mottatt strålebehandling fem dager per uke i ca seks uker, kan du bli utsatt for stråling lungebetennelse. Symptomene på stråling pneumonitt innbefatte hoste, kortpustethet og feber. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Strålingspneumonitt kan oppdages på en kiste X-ray eller CT scan. Her er fem behandlinger for stråling lungebetennelse.

Prednison Treatment

Leger bruker kortison narkotika, for eksempel prednison (høye doser) for å redusere betennelse i lungene ved å undertrykke immunsystemet. Prednison kan tas oralt som en pille. Etter flere uker med å ta høye doser av prednison, kan legen din redusere dosen i flere måneder. Hvis du ikke tar medisiner, kan stråling lungebetennelse føre til en tilstand som kalles, stråling fibrose, som er arrdannelse i lungene. Bivirkningene av prednison inkluderer en høyere risiko for å utvikle infeksjoner.

Amifostine (Ethyol) Behandling

Leger også bruke amisfostine, som er en annen medikamentell behandling for stråling lungebetennelse. Amisfostine beskytter friske celler fra stråling og kjemoterapi. Stoffet scavenges frie radikaler. Frie radikaler er produsert av stråling, som kan skade normale celler. Amisfostine hjelper redusere frekvensen av lungebetennelse i kroppen din.

Antibiotikabehandling

Strålingspneumonitt kan føre til utvikling av bakterielle infeksjoner i lungene. Antibiotikabehandling hjelper kroppen din kampen mot bakterielle infeksjoner. Legen bestemmer typen av antibiotika som er tenkt å bli brukt i behandlingen. Den antibiotika som brukes, avhenger av bakterier som forårsaker infeksjonen. Antibiotikabehandling kan tas som en pille eller gjennom en blodåre. Bivirkningene involvert kvalme eller oppkast.

Oxygen Therapy

Oksygenbehandling blir gitt til pasienter med kronisk stråling pneumonitt (fibrose). Pasienter som har fibrose trenger oksygenbehandling på grunn har problemer med å puste. Oksygen behandling består av en maske med et rør festet til den, og haker som er satt inn i neseborene. Masken gir deg pusteluft som er fylt med oksygen.

Pentoxifylline og vitamin E

Legen kan gi deg en kombinasjon av pentoxifylline og vitamin E for å behandle stråling lungebetennelse. Pentoxifylline er et stoff som lindrer smerter i lungene. Stoffet helbreder også din lungevev fra skade av stråling. Vitamin E brukes for scavenging reaktive arter i kroppen din. En kombinasjon av begge behandlinger for en periode på seks måneder kan redusere effekten av stråling på lungene dine. Ingen bivirkninger er rapportert fra pasienter under begge behandlingene.