Digidexo.com

Hva er stadier av Bed Sore utvikling?

Hva er stadier av Bed Sore utvikling?


Seng sår, også kjent som trykksår, er åpne sår som utvikler seg som følge av skadet hud og vev. Når kontinuerlig press påføres huden, kan dette resultere i blodsirkulasjonen blir kuttet av, og til slutt den skadede huden og vevet dør. Folk som er sengeliggende eller ikke kan flytte, til å endre sin stilling i sengen er på en høy risiko for å utvikle trykksår. Ifølge Mayo Clinic, sår en gang utvikle, de går fort og det er vanskelig å helbrede dem. Det er fire stadier av bed-sår utvikling, og, hvis den forblir ubehandlet, kan komplikasjoner oppstå.

Den første etappen

Når et sår begynner å utvikle seg, blir det infiserte området i utgangspunktet red. I dette begynnende stadium, kan sår føre til at du kløe og intens smerte når trykket er brukt til området. Nettstedet kan være varm ved berøring, eller føler svampete i konsistensen. Hvis området er skikkelig ivaretatt, og forhindret fra å komme videre videre, kan en sår på dette stadiet helbrede.

Stage II

Imidlertid, hvis infeksjonen fremskritt, vil huden tapet begynner å forekomme. Det ytterste laget (epidermis), vil hudens dypere lag (dermis) eller til og med begge lagene begynner å felle celler. Ifølge Mayo Clinic, på dette stadiet såret vil begynne å åpne i et sår som ligner i utseende til en blemme eller slitasje. Vevet rundt sår vil se rødt eller lilla, signaliserer at skade på vev har begynt.

Stage III

Stage III er et avgjørende punkt i utviklingen av en seng sår. Når sår har nådd dette stadiet, har skader nådd de dypere nivåer av huden din og hudens naturlige beskyttelse er nesten utryddet. Ifølge Lippincott sin Nursing Center, kan underhudsfett være synlige, men på dette stadiet, er bein, sener og muskler som ikke er utsatt. Områder av sår kan begynne å tunnel ned i bein og muskler.

Stage IV

Ved stadium IV, har fremme av sår utviklingen blir alvorlige. Nå har nekrose --- eller vev død --- av huden skjedde. Muskler, bein og sener og ledd kan også lider skade. Huden begynner å skrelle bort fra den synlige sår. Dette skadet hud er beskrevet som "sump" eller "eschar", avhengig av alvorligheten av vevsskaden. Slough er gul, brun, grå, grønn eller brun i utseende. Eschar er tan, brun eller svart i utseende.

Komplikasjoner

Hvis sengen sår blir stående ubehandlet, kan alvorlige komplikasjoner føre, inkludert cellulitt, en infeksjon i huden som kan føre til hevelse og sterke smerter. Cellulitt kan føre til sepsis eller meningitt, infeksjon i hjernen og ryggmargen. Bein eller ledd kan også utvikle infeksjoner. Ifølge Mayo Clinic, er sepsis en av de alvorligste farene i bed-sår utvikling. Sepsis oppstår når bakterier kommer inn i blodet, som fører i noen tilfeller til sjokk og organsvikt.