Digidexo.com

Hvor lenge er Hepatitt C Contagious i tørket blod?

Om Hepatitt C

Hepatitt C er navnet på et virus, så vel som sykdommer forårsaket av virus. Hepatitt C-virus er smittsom i blod, og sykdommen den forårsaker angriper leveren. De fleste som er smittet med hepatitt C beholder sykdommen i sin levetid, og den kroniske formen av sykdommen kan føre til andre alvorlige leverproblemer, blant annet kreft og skrumplever eller lever arrdannelse.

Hepatitt C i tørket blod

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, vil hepatitt C være smittsom i tørket blod i minst 16 timer og maksimum fire dager, gitt normale miljøforhold. Bør rense flekker av tørket blod kjent for å inneholde hepatitt C-viruset meget omhyggelig, men også så raskt som mulig. Det er best å rense disse stedene med en blanding av en del blekemiddel og 10 deler vann. Bruk engangs rengjøring filler og engangsgummihansker, og deretter bag dem opp og kast dem nøye etter å rydde opp blod.

Pådra seg sykdommen gjennom tørket blod

Sjansen for en person hepatitt C gjennom kontakt med infisert tørket blod er lav, men du bør likevel utvise forsiktighet ved rengjøring eller i nærheten av tørket blod som er kjent for å bli smittet, eller som kan være infisert. Den omstendighet som utgjør størst risiko for å pådra viruset er eksponering av fersk tørket blod til et åpent sår av en infisert person (en måte dette kunne skje ville være rengjøring tørket blod uten å bruke hansker, og blodet inn i en åpen kutt på hånden ).

Hva å gjøre i tilfelle av Exposure

En person som kan ha blitt direkte utsatt for potensielt infisert tørket blod bør ringe 911 eller gå til legevakten umiddelbart. Avhengig av omstendighetene rundt eksponering og hvor nylig det skjedd, kan leger være i stand til å minimere risikoen for å smittes av hepatitt C. En person kan bekrefte et tilfelle av hepatitt C-smitte ved å sende til en enkel blodprøve.