Digidexo.com

Hvordan behandle Candida i intensivpasienter

Ifølge "Journal of Antimicrobial Kjemoterapi," candida --- eller gjær --- infeksjoner har steget de siste to tiårene, og har blitt et problem for intensivavdelinger (intensivavdelinger). Som et spørsmål om faktum, 40 prosent til 52 prosent av alle sykehus candida tilfeller oppstå i ICU. Flere typer av Candida eksisterer, og behandling varierer avhengig av type og hvorvidt pasienten har organsvikt.

Bruksanvisning

Forhindre candida infeksjoner i ICU ved å opprettholde gode operative teknikker, kontrollere diabetes hos pasienter og bruk av antibiotika konservativt. I tillegg er "Journal of Antimicrobial Kjemoterapi" foreslår å endre kateter linjer én uke etter innsetting, da dette kan redusere forekomsten av en candida infeksjon med 86 prosent. The Journal sier at de fleste intensivavdelinger gjøre dette ved prosedyren. I tillegg kan det være noen fordel i å bruke en soppdrepende medisiner som flukonazol på alle intensivpasienter som et forebyggende tiltak. The Journal sier at flere studier har sett på effekten av å bruke dette stoffet for forebygging. Totalt sett tilfeller av candida ble redusert; Men gjorde dødelighet ikke bedre. Dessuten er de langsiktige effektene av rutinemessig bruk av flukonazol ikke kjent.

Bruk flukonazol på pasienter som ikke har organsvikt. Gi pasienten 400 mg til 800 mg per dag intravenøst ​​for behandling av Candida albicans eller Candida parapsilosis. The Journal sier at flukonazol behandler 70 prosent av pasientene som rammes. Noen stammer av candida, som for eksempel Candida glabrata --- den nest vanligste formen for candida hos voksne i de fleste land --- og candida krusei er immune mot flukonazol, må så andre medisiner brukes når pasienten ikke er lydhør overfor flukonazol .

•  behandle andre former av candida i tillegg. Å behandle candida glabrata, administrere echinokandin- (Caspofungin) intravenøst. For første dose, gi pasienten 70 mg. Etter det, administreres 50 mg per dag. Du kan også prøve LipAmB. Administrere tre til fem mg mg per kilo vekt per dag. I tillegg til flukonazol, kan pasienter med candida parapsilosis også motta LipAmB. Administrere tre til fem mg mg per kilo vekt per dag.

behandle pasienter med organsvikt som du ville behandle de som blir smittet med candida glabrata eller candida krusei. Se det ovennevnte trinn for dosering informasjon. I kritisk syke pasienter, stoffet er oppført i trinn tre vise seg å være et effektivt alternativ til flukonazol, som det er lav toksisitet rapportert og lav interaksjon med andre legemidler.

Tips og advarsler

  • Generelt er de fleste ICU candida infeksjoner tar færre enn 14 dager å behandle. En oppløsning av symptomer og en negativ blodkultur vil hjelpe deg å avgjøre om andida infeksjon er klart.