Digidexo.com

Symptomer på nerveskader av diabetes

Diabetes er en livslang tilstand som skyldes en mangel i kroppens insulin. Ofte betyr dette at en person har blodsukker som er altfor høyt, og som kan føre til en rekke fysiske problemer. Ofte de som har diabetes i lange perioder vil legge merke til at, som deres tilstand forverres, kan de oppleve skade på nervene, noe som kan føre til enda mer problemer.

Diabetiske nevropatier

Navnet for forhold forårsaket av nerveskader av diabetes er kollektivt kalt diabetiske nevropatier. Mer enn halvparten, fra 60 perent til 70 prosent, av mennesker som lider av diabetes vil utvikle litt variasjon av nevropati. Disse nerve problemer kan oppstå i alle organer og kroppssystemet, og er ikke begrenset til sensoriske nerver.

Nummenhet

En av de vanligste symptomene på nerveskader av diabetes er prikking eller nummenhet i ekstremiteter. Dette kan inkludere tær, føtter, hender, armer, bein og fingre føler nummen eller opplever smerte uten noen åpenbar grunn. Siden nerveskader er progressiv, og foregår over flere år, er symptomene sjelden lagt merke til først.

Mage og fordøyelsesproblemer

Andre symptomer på nerveskader er ofte sentrert rundt magen og fordøyelsesproblemer. Diaré eller forstoppelse kan være forårsaket av nerveskade, som kan fordøyelsesbesvær, kvalme og oppkast. I tillegg til disse, kan også skade diabetes nerver som gjør vannlating vanskelig, eller til og med smertefullt.

Svakhet

Diabetiske nevropatier kan også føre til en stor mengde svakhet hos personer som lider av dem. En av de vanligste symptomene er at folk som lider av diabetes kan se at musklene svekkes og avfall bort i sine føtter og hender. Noen lider kan også oppleve svimmelhet etter sitter eller står opp, for det meste på grunn av endringen i blodtrykket. Hos menn kan erektil dysfunksjon også forekomme, eller hos kvinner, vaginal tørrhet.

Årsak?

Siden det er så mange forskjellige typer nerveskader som kan resultere fra folk som lever med diabetes, er det ikke ett sett årsak som skaper en viss klasse av symptomer. Imidlertid har enkelte faktorer som forårsaker nerveskader hos personer med diabetes er identifisert. Røyking og bruk av alkohol, arvet predisposisjon for nerveforstyrrelser, skader på nerver fra andre forhold som carpal tunnel syndrom, og autoimmune systemfaktorer som kan føre til hevelse i nervene er alle bidragsytere til skade nerve forårsaket av diabetes.