Digidexo.com

Hvordan å gjøre Infertilitet Testing

Et år eller mer har gått, og du fortsatt ikke er gravid. På dette punkt, kan det være tid til å undersøke grunnen, og som kan bety testing av ulike årsaker til infertilitet. Her er det grunnleggende om hva du kan gjøre.

Hvordan å gjøre Infertilitet Testing

Hvordan Test for infertilitet

Først snakke med partneren din om hvor mye, om noen, testing du er villig til å gjøre. Noen av disse diagnoseverktøy for å bestemme årsaker til infertilitet kan være invasiv, kostbare, tidkrevende eller alle av de ovennevnte. Sammen bestemme hvor langt å gå, komme opp med en plan, og hold deg til den.

Finn ut om du trenger testing. For eksempel kan kvinner som har brukt prevensjon i løpet av det siste året har fortsatt stoffet i deres system, derfor hindre graviditet oppstår. Også undersøke når i kvinnenes menstruasjonssyklus samleie finner sted. Den mest fruktbare periode er én til to dager før eggløsning, så vær sikker på at vinduet ikke er savnet.

Først snakke med din primære omsorg lege. Han kan ta en omfattende medisinsk historie, spørre om regulariteten av mensen og muligens for blod arbeid for å se etter en rekke flagg som indikerer en tilstand som forårsaker ufruktbarhet. For eksempel, en forhøyet kolesterolnivå kan indikere at pasienten har polycystisk ovariesyndrom (PCOS), en ledende årsak til infertilitet hos kvinner.

Sett en avtale med OB / GYN for en sjekk og diskusjon. Hun kan utføre en ultralyd på eggstokkene for å se etter cyster, endometriose eller andre spørsmål; ta en celleprøve; utføre en bekken eksamen; og spørre om ulike aspekter av dagliglivet og familiens historie. Legen kan også anbefale testing for LH (lutenizing hormon) og progesteron for å fastslå om kvinnen er faktisk eggløsning. I tillegg tester for TSH (skjoldbrusk stimulerende hormon) og prolaktinnivå, som også kan tyde på eggløsningsproblemer, kan også være nødvendig.

Samtidig menn bør også bli testet av en urolog, for eventuelle problemer som kan bidra til mangel på graviditet. Sædanalyse, som sjekker for sædkvalitet og hvor godt sædcellene flytte, bør gjennomføres, samt testosteronnivå og testing for eventuelle kjønnssykdommer

Hvis de inital tester ikke gjengi en diagnose eller årsak til ufruktbarhet, kan en lege foreslå en hysterosalpingogram (HSG). Under HSG er et fargestoff injiseres gjennom vagina og x-ray bildene er tatt mens fargestoffet renner gjennom egglederne og livmoren for å avgjøre om en blokkering kan være til stede. En annen bruk av den HSG kan være å bestemme en livmor problem, slik som unormalt i form og størrelse, fibroider eller andre hindringer som kan hindre implantering inn i livmoren. I noen tilfeller kan en laparoskopi pålegges å sjekke for sammenvoksninger, muskelknuter eller en infeksjon i livmoren. Mens effektiv blir laparoskopi ikke utføres hvis ikke absolutt nødvendig, siden den utføres gjennom et snitt og krever generell anestesi.

•  På dette punktet, kan de fleste tilfeller løses med enten medikament, kirurgisk intervensjon eller en kombinasjon av de to. Hvis du etter de ovennevnte tester er det fortsatt ingen diagnose for infertilitet, kan en lege bestille antistoff testing for å avgjøre om en kvinnes system kan inneholde sperm antistoffer eller genetisk testing kan anbefales i tillegg å bestemme årsaker til infertilitet.

Hint

  • Når du arbeider med infertilitet testing, holde tålmodighet for hånden som reisen kan føre til mye angst og stress hvis du ikke er forsiktig.
  • Informeres og forskning infertilitet så mye som mulig når du tester for infertilitet, som tester og medisiner endre og utvikle daglig.