Digidexo.com

Hva er årsakene til lav Spesifikk vekt?

Hva er årsakene til lav Spesifikk vekt?


Spesifikk vekt måler tettheten av et stoff i forhold til tettheten av vann. Vann er tilordnet en tetthet på 1. Noen materialer, som bergarter, har en fast spesifikk vekt, mens andre stoffer, slik som human urin, svinge. Urin spesifikk vekt måler konsentrasjonen av partikler, med en normal lese faller mellom 1.020 og 1.028. Færre partikler senke lesing. Forskjellige faktorer kan føre til en lav spesifikk vekt.

Dreven væskeinntak

Drikker mer vann enn du vanligvis gjør vil føre til at urinen sin egenvekt for å redusere, mens du drikker mindre vann fører til at egenvekt å øke. Før en urinprøve, eller urinanalyse, er det viktig ikke å drikke mer eller mindre vann enn vanlig. Ellers kan lese ikke være en indikasjon på den egentlige helse. Fargen av urin indikerer konsentrasjonen av partikler. Ifølge WebMD, hvor lys eller mørk urin indikerer mengden av vann som forbrukes. Drikk nok vann og du vil få klar urin og en lavere egenvekt.

Diabetes insipidus

Diabetes insipidus, kjent som "vann diabetes" eller DI, har noen av symptomene på diabetes, som økt urin og tørst, men skiller seg i dens årsaker. Ifølge The Diabetes insipidus Foundation, Inc., fire ulike typer finnes. Alle forårsake en lav spesifikk vekt på grunn av økt vann i urinen. Vasopressin er et hormon som utskilles av hypofysen som ber nyrene til å produsere mindre urin som et middel for å øke konsentrasjonen. I Pituitary DI, er hormonet ikke produsert, forårsaker konstant tørste og urinering. Kuren er en kunstig hormon som erstatter vasopressin. Svangerskaps DI refererer til samme tilstand under svangerskapet. En tredje type, Nefrogen DI, oppstår når nyrene unnlater å svare på vasopressin. Dipsogenic DI resultater fra en svikt i hjernen å regulere tørst. Uansett hvor mye vann en person drikker, han er alltid tørst og til slutt kan lide av vannforgiftning, eller for mye vann i kroppen.

Nyre infeksjon

Nyre-infeksjon, eller pyelonefritt, også resulterer i en lav spesifikk vekt. Det kan være forårsaket av bakterier fra blæren som har spredd seg til nyrene. Ifølge National Nyre og Urologiske Diseases Information Clearinghouse, andre årsaker inkluderer nyrestein, forstørret prostata og mangler i urinveiene. Bakteriell infeksjon behandles med antibiotika. Symptomer inkluderer hyppige smertefull eller brennende vannlating, feber, kvalme og ryggsmerter. Nyre infeksjoner, hvis ubehandlet, kan føre til nyresvikt.

Diuretika

En diuretisk er enhver substans som fører til at kroppen for å fjerne vann. Diuretika øke urinstrømmen. Ifølge WebMD, kan diuretika som koffein og alkohol lavere egenvekt. Vanndrivende medisiner brukes til å redusere swellling fra tilstander som hypertensjon.