Digidexo.com

Hvordan spise for en IBS Diet

Irritabel tarm syndrom eller IBS, er en tilstand som påvirker en persons store tarmen og kan føre til flere ubehagelige bivirkninger, inkludert kramper, oppblåsthet, gass, forstoppelse og diaré. Det finnes ingen kur for IBS, slik den mest effektive måten for en pasient å behandle tilstanden er grundig en endring i dietten. Spise fornuftig og velge riktig mat kan bidra til å redusere alvorlighetsgraden av IBS symptomer og la den lidende til å leve et mer normalt liv.

Hvordan spise for en IBS Diet

•  Drikk rikelig med vann hele dagen, men hoppe over det under måltider. Inntaket av væske kan hemme fordøyelsen, noe som vil gjøre IBS symptomer enda verre.

Konsumere flere små måltider i løpet av dagen i stedet for tre store. Å spise et stort måltid kan irritere tykktarmen. Disse måltidene bør også inntas til faste tider i løpet av dagen for å regulere fordøyelsen og avføring.

•  Øk mengden av fiber i kosten gradvis over noen uker. Denne økningen kan komme i form av fiber drink mikser og kosttilskudd eller ved å innføre fiberrike matvarer i kostholdet ditt, inkludert havrekli, lima bønner, bringebær og hele korn. Unngå forbruker store mengder av fiber på en gang, da dette kan gjøre oppblåsthet og gass verre.

Unngå å konsumere mat og drikke som kan irritere tykktarmen, inkludert alkohol, sjokolade, meieriprodukter som melk og iskrem, kål, brokkoli og koffeinholdige drikker.

Unngå å spise mat som inneholder store mengder raffinerte ingredienser, som for eksempel sukker. Disse inkluderer potetgull, kjeks, hvit ris og hvitt brød. Hvete brød, brun ris og naturlig søte snacks, for eksempel jordbær, bør erstatte disse matvarene.

Hint

  • Spis måltider i et bedagelig tempo. Forbruk av mat og drikke for fort kan forverre IBS.
  • Ta kontakt med en lege før du starter noen diett for å kontrollere symptomer på IBS.